„Su lenkų tauta mus sieja ilgi bendros istorijos ir kovos už laisvę metai. Lenkai Lietuvoje, kaip ir kitos čia gyvenančios tautos, daug prisidėjo ir prisideda kurdamos modernią, atvirą, stiprią Lietuvos valstybę. Jos yra Lietuvos turtas ir tai pabrėžiu nuo pirmos savo kalbos inauguracijos dieną, kuomet akcentavau Vienos Lietuvos idėją.

Todėl griežtai neigiamai vertinu bandymus siekti siaurų politinių interesų, dirbtinai keliant tariamos diskriminacijos tautiniu pagrindu tematiką, susiejant tarpusavyje visiškai nesusijusius klausimus, tokius kaip tautybė ir gebėjimas eiti paskirtas pareigas“, – feisbuke parašė G. Nausėda.

Šalies vadovas teigė kaip Lietuvos Respublikos Prezidentas daviau priesaiką būti visiems lygiai teisingas, nepriklausomai nuo tautybės, tikėjimo ar pasaulėžiūros.

„Savo priesaikai esu ištikimas ir, jei prireiks, Konstitucijos suteiktomis galiomis ginsiu mūsų valstybės piliečius nuo diskriminavimo bet kokiu pagrindu.

Taip pat prisiekiau tarnauti visų Lietuvos žmonių gerovei, todėl nepotizmo atžvilgiu esu ir būsiu principingas, nesvarbu, kuri partija tuo užsiima“, – rašė G. Nausėda.

Taip prezidentas sureagavo į interviu DELFI S. Skvernelio išsakytą mintį, kai kalbėdamas apie prezidento ir opozicijos kritiką susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus atžvilgiu, jis pareiškė įžvelgiąs „diskriminacijos tautiniu pagrindu foną“.

Interviu DELFI, kalbėdamas apie diskriminaciją, S. Skvernelis pabrėžė, kad netaiko to G. Nausėdai.

„ Aš nesakau dėl prezidento ir jo tikrai tuo nekaltinu, bet matome, koks yra fonas: jis panašėja į diskriminaciją tautiniu pagrindu. O tai tikrai pavojinga ir neišmintinga“, - sakė jis.

Su visu interviu galima susipažinti čia.