„Netoleravome ir netoleruosime nepagarbaus elgesio apraiškų, patyčių.

Kalėjimų departamentas jau ėmėsi veiksmų, kad Panevėžio pataisos namuose būtų išspręstos medikų kolektyve iškilusios problemos, nuteistosioms teikiamos medicininės paslaugos. Dėl susiklosčiusios konfliktinės situacijos pradėtas tarnybinis patikrinimas“, – sako E. Jankevičius Eltai perduotame komentare.

Pirmadienį į teisingumo ministrą viešai kreipėsi ir Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė, ragindama kuo skubiau reaguoti į susiklosčiusią situaciją ir imtis „ryžtingų veiksmų stabdant mobingą ministerijai pavaldžiuose Panevėžio pataisos namuose“.

Apie įtemptą situaciją pataisos namuose sekmadienį vakare paskelbė portalas LRT.lt. Apie tai, kad į darbą Panevėžio pataisos namuose penktadienį neišėjo nė viena slaugytoja LRT Radijui sakė profesinės sąjungos „Solidarumas“ generalinis sekretorius Ričardas Garuolis. Savo išgyvenimais pasidalijo ir slaugytojos. Jų teigimu, R. Šakėnienė verčia slaugytojas dirbti joms nepriklausantį darbą, svaidosi įžeidimais, kandžiomis replikomis, tyčiojasi, tad įtampa, tvirtina jos, tapo nepakeliama.