„Normaliai vertinu, kiekvienas dirba savo darbą, yra dirbti visos galimybės“, – po VTEK posėdžio, kuriame buvo pripažinta, kad ministras tarnybinę etiką pažeidė, žurnalistams kalbėjo J. Narkevičius.

Jis teigė, kad per 5 darbo dienas iš VTEK gaus dokumentą, kuriame bus išdėstyti visi motyvai. Jei prireiks, neatmeta galimybės skųsti.

„Per 5 dienas mes gausime raštišką motyvuotą atsakymą, neatmetame galimybės, kad skųsime“, – sakė J. Narkevičius.

Ministras teigė, kad trauktis iš posto neketina.

„Kas laukia, tai gerai, kas laukia. Aš sulaukiau šitame etape, kitas etapas bus, kai gausime dokumentą“, – teigė jis.

J. Narkevičius ir toliau kalbėjo, kad nuomonės nekeičia, sako, kad įstatymo nepažeidžia.

„Nuomonės nekeičiu, skaitau, kad tai buvo darbinis susitikimas, ne vieną savo gyvenime šeimininko teisėmis esu finansavęs, vaišinęs svečią. Neina turbūt kalba, kad man 10 ar 70 eurų yra galimybė papirkti, skaitau savo absoliučiai nepaperkamu, esmė – turinio. Aš skaitau, kad dirbau savo darbą“, – teigė jis.

„Aš manau, kad kiekvienas turi įvertinti, net jei ir bus galutinis sprendimas dėl šito, ar jis masto tokio, kad ministras turi trauktis“, – sakė ministras, tikindamas, kad net jei dar kartą

Ministras teigė, kad šie pietūs, už kuriuos jis pažeidė tarnybinę etiką, nėra pakankama priežastis jam pasitraukti iš ministro posto.

„Manau, kad nėra tokio masto, nes kitaip būčiau apsisprendęs kitaip“, – kalbėjo J. Narkevičius.

DELFI primena, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius pažeidė įstatymą, pietavęs pavaldžių įstaigų ir įmonių sąskaita, trečiadienį konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Etikos sargai taip pat nutraukė tyrimą dėl netinkamo ministro žmonos vykdomos nekilnojamojo turto nuomos deklaravimo bei nenurodymo, kad J. Narkevičius yra Lietuvos lenkų sąjungos Trakų skyriaus vadovas.