„Palinkėčiau, kad kiekvienas pasakytas žodis, būtų prieš tai apgalvotas, kad nebūtų galima kažkaip interpretuoti kitaip nei žmogus turėjo galvoje (...) Manyčiau priešingai – kada į Vyriausybę pirmą kartą buvo įtraukti du partijos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai, buvo aiškiai parodyta, kad mes jokiu tautiniu pagrindu nieko nesirenkame. Manau, kad toliau turėtume tokiu keliu žengti, kad ne tautybė ar priklausymas kokiai nors etniniai grupei (svarbu. – ELTA) ir kad jokios diskriminacijos net įžvelgti negalėtume. Neabejoju, kad tautinio pagrindo čia nereikėtų ieškoti (...) Retorika tautiniu pagrindu turi būti pasirenkama labai atsargiai“, – „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovas taip pat teigia, kad šalies pareigūnai turėtų stengtis kuo mažiau komunikuoti per savo patarėjus, o šie neturėtų prisiimti per didelės atsakomybės kalbėdami kitų vardu. Anot jo, tiek premjeras, tiek prezidentas turi patys išsakyti savo aiškią nuomonę.

„Manau patys pareigūnai turėtų pasakyti savo nuomonę, savo aiškią poziciją. Šiuo atveju yra labai jautru ir kiekvienas žodis yra įvertinamas. Galbūt ne taip suprastas ir ne taip įvertintas žodis sukelia tokią diskusiją. Manau, kad tai tiesiog nebuvo reikalinga, kad tokia diskusija iškiltų. Turime stengtis elgtis diplomatiškai. Mūsų patarėjai dar niekada nebuvo įsivėlę į tokią žodžių kovą gal dėl to, kad man pačiam dažnai tenka kalbėti pačiam už save“, – sakė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad premjeras interviu Delfi teigė, jog J. Narkevičius yra kritikuojamas tautiniu pagrindu. Vyriausybės vadovas tvirtina, kad dešinieji stengiasi koalicijos partnerius – Lietuvos lenkų rinkimų akciją – Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠS) sutapatinti su Rusijos grėsme.

Kartu Delfi duotame interviu S. Skvernelis atskleidė, kad J. Narkevičiaus kandidatūra į ministrus, pasak jo, jau nuo pat pateikimo dienos Prezidentūroje buvo vertinama skeptiškai.

„Nežinau, ar tai pagrindinė priežastis, bet yra sutapimas – kai LLRA-KŠS tapo koalicijos dalimi, pradėta visais kanalais bandyti išstumti šią politinę jėgą iš koalicijos. Didžiausią problemą matau tame, kad nukrypstama į galimą diskriminaciją (nekalbu apie konkrečias institucijas) tautiniu pagrindu. Dabar jau linksniuojama viskas – ir priklausymas partijai, ir Vilniaus, Trakų rajonų [valdžios] veikla“, – Delfi sakė premjeras.