Po lietingos ir gana šiltos trečiadienio nakties, dieną į Lietuvą jau skverbsis šaltesnio oro masyvas. Pakilę stiprūs šiaurės vakarų vėjai į vakarinius šalies rajonus plukdys sausesnį su pragiedruliais orą. O rytinėje šalies pusėje besiveržiantis šaltas oras lietų keis į trumpalaikes šlapdribas, kai kur apie vidurdienį dėl atmosferos nepastovumo gali net sugriaudėti perkūnija. Vėjo gūsiai daugelyje rajonų sieks 15-19 m/s.

Aukščiausia dienos temperatūra išliks panaši kokia buvo nakties metu, nuo 2 iki 6 laipsnių šilumos.

Vilniuje pirmoje dienos pusėje lynos, o popiete jau tikimasi negausios šlapdribos. Dienos temperatūra svyruos apie 4 laipsnius šilumos. Po vidurdienio kils stiprūs šiaurės vakarų vėjo gūsiai.

Kaune dienos pradžioje perstos liję, vėliau gausesni krituliai jau neturėtų atkeliauti. Tačiau taip pat bus vėjuota. Temperatūra apie 4-5 laipsnius šilumos.

Klaipėdoje stiprus šiaurės vakarų, šiaurės vėjas išgainios debesis, bus apie 5-6 laipsnius virš nulio.

Ketvirtadienio naktį šiaurės vakarų vėjas pamažu rims. Dangaus skliautą išmargins pragiedruliai. Rytiniuose rajonuose kai kur gali pažirti trumpas negausus sniegas. Krentant temperatūrai vietomis susidarys plikledis.

Temperatūra svyruos apie 0, tik pajūryje bus apie 2-3 laipsniu šilumos.

Dieną kritulių nenumatoma. Bus nepastoviai debesuota. Vėjas antroje dienos pusėje vėl pasisuks iš pietvakarių, trupamam nurimęs, vakare, pradedant vakariniais rajonais, vėl ims stiprėti.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)