„Situacija nėra jauki, delikačiai kalbant. Visiškai suvokiu tai, vienareikšmiškai. Su prezidentu ekscelencija kalbėjome individualiai, kai buvo klausimas dėl mano paskyrimo (...) Paskui mes tampriai bendradarbiaujame su patarėjais. Aš lankausi susitikime su jais Prezidentūroje, jie atvykdavo čia (...) Bet pagrinde ministerijos bendradarbiavimas yra su Vyriausybe, su premjeru“, – antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo J. Narkevičius.

Ministras antradienį surengė spaudos konferenciją, kurioje pristatė susisiekimo sektoriuje vykdomus ir planuojamus atlikti darbus. Paklaustas, koks buvo daugiau kaip valandą trukusios spaudos konferencijos tikslas, J. Narkevičius teigė, kad pasigenda daugiau dėmesio pačiam sektoriui.

„Tuo noriu pasakyti vieną dalyką, kad per tą laiką tikrai yra daug dėmesio skiriama ne su darbu susijusiems klausimams. (...) Laikas yra toks, kad tai viena kažkokia tematika atsiranda, tai trečia tematika. Aš kaip politikas tai suprantu ir galiu būti šitoje erdvėje, bet šitame laikotarpyje vis tiek esame atsakingi už pavestos srities darbą“, – aiškino ministras.

Paklaustas, ar mėgina išsklaidyti prezidento reiškiamas abejones jo darbu, J. Narkevičius teigė, kad nenori politikuoti.

„Jums atvirai kartoju, kad stengiuosi nesivelti į komentavimą, eskalavimą, interpretavimą. (...) Be abejo, šita situacija neprideda jaukumo. Tikrai nenoriu ir neinterpretuosiu šito klausimo“, – teigė ministras.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį interviu portalui delfi.lt pareiškė, kad diskusijų dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus „fonas panašėja į diskriminaciją tautiniu pagrindu“, nors pabrėžė tiesiogiai prezidento nekaltinantis.

Valdančioji Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga pirmadienį taip pat pareiškė, kad Prezidentūra bando priešiškai nuteikti visuomenę tautinių mažumų atžvilgiu.

Tokiais pareiškimais premjeras ir partija dalijosi tęsiantis diskusijoms dėl G. Nausėdos paskelbtos informacijos, kad Lenkų rinkimų akcijos narys ministras J. Narkevičius įdarbino mažiausiai 20 savo partiečių ir su jais susijusių žmonių ministerijai pavaldžiose įmonėse.

Ministras ir premjeras šią informaciją paneigė, o šalies vadovas jos nedetalizavo.

G. Nausėdos patarėjas Jaroslavas Neverovičius tvirtino, kad jam nekilo nė menkiausios abejonės dėl prezidento vertybių, šalies vadovas netaiko diskriminacinių kriterijų ir reikalauja tik profesionalumo, politinės atsakomybės ir moralės.

Prezidentas ne kartą ragino atleisti susisiekimo ministrą, sulaukusį kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių ir lėšų skirstymo keliams asfaltuoti, tačiau valdantieji pareiškė pasitikėjimą J. Narkevičiumi.