Tam, tvirtina J. Neverovičius, visų pirma, reikėtų LLRA-KŠS lyderio Valdemaro Tomaševskio pavyzdinio elgesio, pavyzdžiui, dalyvauti 1863-1864 m. sukilimo vadų ir dalyvių laidojimo ceremonijoje.

„Jeigu tas keistųsi, tai būtų buvę labai gerai, kad pirmoje eilėje už prezidento Nausėdos, prezidento Dudos, premjero Moravieckio per sukilėlių – Kalinausko ir Sierakausko (laidotuves. – ELTA) eitų pats pirmininkas. Kažkaip jo ten nemačiau. Tai galbūt ir parodo, kur tos vertybės, kas yra svarbiau. Manau, kad mūsų valstybės laisvei, nepriklausomybei, istorijai čia buvo daug reikšmingesnis įvykis, kur tikras Vilniaus lenkas turėjo dalyvauti, būti fiziškai arba dvasia ir demonstruoti savo pasididžiavimą tais istoriniais herojais, kurie kovojo už mūsų visų laisvę“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė J. Neverovičius.

ELTA primena, kad premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį Delfi publikuotame interviu teigė, kad LLRA-KŠS, kaip politinė jėga, praktiškai nebėra susijusi su Rusija.

„Ta politinė jėga labai dažnai buvo asocijuojama su Rytų kaimyne, o šiandien tos bambagyslės yra nukirptos – arba bent jau paskutinės nukerpamos. Bet yra toks noras – specialiai arba iš kvailumo – ją vėl pastumti į Rytus“, – Delfi sakė S. Skvernelis.