„Jūs juokaujate, – juokėsi politikas, paklaustas apie galimą kandidatavimą su valstiečiais žaliaisiais. – Aš galiu pasakyti, kad aš šiek tiek draugauju su Lietuvos žaliaisiais (Lietuvos žaliųjų partija – DELFI), bet ne su „valstiečiais“.

Politikas sakė, kad su Remigijaus Lapinsko vadovaujama Lietuvos žaliųjų partija bičiuliaujasi jau kuris laikas.

„Aš buvau pakviestas į jų Tarybos posėdį šeštadienį. Aš su jais jau seniau bendrauju. (...) Dabar daug kas kviečia – vos ne visos partijos, išskyrus socialdemokratus ir konservatorius. Aš su Lietuvos žaliaisiais tikrai bendrauju, aš jiems aiškiai pasakiau, kad aš kandidatuosiu Vilkaviškio rajono apygardoje kaip nepriklausomas kandidatas“, – sakė A. Butkevičius.

Jis neslėpė, kad analizuoja Lietuvos žaliųjų partijos idėjas, diskutuoja apie tai su jų partijos nariais, net yra davęs jiems patarimų ekonomikos klausimais.

„Aš su jais draugauju. Eisiu kaip nepriklausomas kandidatas, bet gali būti, kad galiu būti ir kur nors sąraše“, – neatmetė A. Butkevičius.

Baigdamas pokalbį politikas dar nusijuokė, kad tai ne pirmas kartas, kai jo panašių dalykų klausinėja.

„Žinokite, čia ne vien Jūs, vieną kartą man sako: „ką tu ten su žaliaisiais bendrauji. Tai, ar jau „valstiečiai“ jau suskilo? Dabar – dvi partijos?“, – juokėsi A. Butkevičius.

A. Butkevičius ilgus metus buvo Lietuvos socialdemokratų partijos nariu, yra jai vadovavęs, užėmęs premjero pareigas. Nuo partijos atskilus daliai narių, jis išėjo kartu su atskilėliais, tačiau neprisijungė prie socialdarbiečių.

Paskutiniu metu, iki subyrėjimo, jis dirbo frakcijoje „Lietuvos gerovei“, o šiuo metu dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.