Dabar Klaipėdos rajone pas ūkininkus įsidarbinusią ir pastaruoju metu ten gyvenančią moterį į Klaipėdos miesto teismą atvežė policija. Su moterimis į teismo posėdį atvežtas ir jos sugyventinis.

Bylos duomenimis, moteris tyrėjus tikino, kad būtent su juo susipykusi ji išgėrė alkoholio prieš pat mažylės gimimą. Tačiau pasakoti savo gyvenimą teisme, kai stebi žurnalistai, ji pareiškė nenorinti.

Advokatas Edvardas Staponkus teismo prašė uždaro posėdžio. Advokatas argumentavo, kad ji turi teisę į privatumą, mat byloje aptarinėjama itin asmeniniai duomenys apie gimdymą ir kitas subtilybes.


Teismas tenkino advokato prašymą. Moteris pažadėjo, kad teismui ji bus atvira.

Moters sugyventinio liudyti teismas nė nekvietė. Advokatas teisme dėstė, kad tiesiogiai moteris nesužalojo kūdikio, mat jis dar nė nebuvo gimęs, tad nė nebuvo „nusikaltimo objekto“.

Prokurorė Edita Mikalainienė teismo prašo moteriai skirti dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tokiam pat laikotarpiui.

„Prašiau skirti dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, bei taikyti kitus įpareigojimus – gydytis nuo priklausomybių“, – sako E. Mikalainienė.

DELFI primena, kad balandį mirtinai apnuodytą mergytę pagimdžiusi moteris į ligoninę buvo atvežta girta ir agresyvi. Jai gimdymo dieną nustatytas 2 prom. girtumas. Vos gimusiam kūdikiui buvo nustatytas mirtinas – 4,09 prom. – girtumas. Tai, kad mažylė išgyveno, vadinama stebuklu.

Anot medikų, po gimdymo moters būklė buvo sunki, dėl ilgalaikio girtavimo ir prastos mitybos taip pat sulaukta akivaizdžių pasekmių.

Moters gyvenimą teisėsauga iškart įvardijo kaip itin spalvingą. Ji jau turi vaiką, kurio pati neaugina. Be to, mažylės mama gyveno ne viename rajone. Gimdyti į Klaipėdą moteris atvežta iš Telšių rajono.

Iškart po gimdymo matyti dukters nenorėjusi moteris po kelių dienų persigalvojo ir pareiškė norą auginti mažylę.

Tyrimo metu mirtinai alkoholiu apnuodytą mergytę pagimdžiusi moteris tikino, kad, kol laukėsi, esą negirtavusi, tik išgėrusi, kai susipyko su draugu. Prokurorė sako, kad mediciniškai neįmanoma patikrinti, koks alkoholio kiekis tenka kūdikiui. Teisiškai abejonės teisme sprendžiamos kaltinamojo naudai.

Dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo asmuo baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.