Liudininku tapęs berniukas pasakojo, kad su dviem draugais, žaisdami kiek atokiau, išgirdo pagalbos šauksmą. Atbėgę jie išvydo pilką automobilį – galbūt „Volkswagen Passat“, kuriame, esą, sėdėjo vyras ir verkianti maždaug jų amžiaus mergaitė.

Artintis prie nepažįstamojo vaikai neišdrįso, pagalbos kviesti nubėgo link netoliese esančių garažų, kur kaip tik atvažiavo automobilis. Vairuotojas juos nuramino, kad viskas gerai.

„Atvažiavo, tada mes pradėjome eiti ir tik eidami pamatėme, kad išlipo iš mašinos ir pradėjo paskui mus bėgt. Plikas, juoda striuke su kailiu. Nieko nerėkė, gal buvo ne lietuvis“, - sakė galimo pagrobimo liudininkas.

Žurnalisto paklaustas, kodėl vyras vaikėsi berniukus, vaikas atsakė: „Nežinau, gal iš mūsų norėjo kažko. Man įdomu, kodėl tas žmogus pradėjo mus gaudyti? O paskui, kada mes susiradom žmogų, paprašėm pagalbos, jisai nubėgo, „davė gazą“ ir nuvažiavo“. Vaikų teigimu, galimas grobikas paspruko paprašius pagalbos dar vieno netoli garažų buvusio vyro, kuris, pasak berniuko, ir iškvietė policiją.

DELFI primena, kad į policiją iki šiol nesikreipė tėvai, kurie pasigestų savo vaiko, policija nėra gavusi oficialios informacijos apie Lietuvoje dingusį vaiką.

R. Matonis anksčiau sakė, jog surinkta informacija kol kas neleidžia nei patvirtinti, nei paneigti pagrobimo versijos.

„Patvirtinti 100 proc., kad tai tikras pranešimas negalime, kaip ir jo paneigti. Tikriname visas versijas“, – sakė jis.

Policija teigia sulaukusi šimtų piliečių pranešimų, informacijos, ji tikrinama. Taip pat pareigūnai ketvirtadienį išplatino fotorobotą vyro, kuris, jų manymu, gali turėti tyrimui naudingos informacijos, tačiau nėra laikomas įtariamuoju.

Pareigūnai taip pat ragina kreiptis visus mačiusiuosius ką nors įtartina Sausio 13–osios gatvėje nuo 18.50 val. iki 19.15 val.

Trečiadienį apie 19 val. 14 min. policija gavo pranešimą, kad Vilniuje, Sausio 13–osios gatvėje, į nenustatytos markės sidabrinės ar geltonos spalvos automobilį užsienietiškais numeriais galėjo būti įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.