V. Pranckietis iki šiol liko Seimo pirmininko pozicijoje pagrinde dėl to, kad opozicinės partijos nepalaikė jo atstatydinimo iniciatyvų.

Politologo, Vytauto Didžiojo universiteto profesoriaus profesoriaus Lauro Bielinio nuomone, net, jei ir tos pasirinkimas sunervintų konservatorius, šiuo metu politikai vargiai rinktųsi grįžti prie Seimo pirmininko atstatydinimo temos.

„Manyčiau, kad taip – savotiškai sunervintų, bet nežinau, ar tai iššauktų kėdės praradimą. Seimas dabar užsiėmęs visai kitais klausimais. Nebent vasarą prisimins, kad V. Pranckietis yra Seimo pirmininkas“, – sakė L. Bielinis.

Jam antrino Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos profesorė Jūratė Novagrockienė.

„Iki Seimo kadencijos pabaigos liko jau visai nedaug laiko. Dar klausimas, ar šitas klausimas grįš į darbotvarkę“, – sakė J. Novagrockienė.

Geriau vienam ar su partija?

Karo akademijos dėstytoja svarstė, kad R. J. Dagio pasiūlymas galėtų būti V. Pranckiečio išsigelbėjimo šiaudu ilguoju laikotarpiu.

„Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga jo tikrai nenorėtų turėti savo gretose. Antras jo galimas pasirinkimas – tai, kad jis galbūt kandidatuotų kaip nepriklausomas kandidatas Kauno rajone, kur jis turi autoritetą. Bet šitas atvejis – jam kaip politikui, kuris yra visiškai be politinės atramos, ko gero būtų kaip šiaudas skęstančiajam, kuris jį galbūt išlaikytų politikoje“, – svarstė J. Novagrockienė

Jos kolega iš VDU turėjo kitą nuomonę. L. Bielinio nuomone, V. Pranckiečiui labiau apsimoka kandidatuoti kaip nepriklausomam kandidatui Kauno r., kur jis greičiausiai laimėtų.

„Tai solidžiau atrodo, nes, susiedamas save su partija, jis susieja save su partijos problemomis. O tų problemų yra, ten yra įvairiausių asmenybių, kurios dar sukels šurmulio“, – sakė L. Bielinis.

Abejotinos partijos perspektyvos

Politologai kol kas skeptiškai vertino R. J. Dagio politinės jėgos perspektyvas. L. Bielinis sutiko, kad žiūrint į elektorato pasirinkimo galimybes, tam tikros tuštumos egzistuoja, reikalingas platesnis diapozanas politinių jėgų, kurios atstovautų dešiniąją pusę.

„Tačiau būna politinė idėja, ir būna politinę idėją atstovaujantys žmonės, politikai. Šiuo atveju šią idėją atstovaujantys politikai nėra tie, kurie galėtų daryti tai reprezentatyviai“, – sakė VDU profesorius.

J. Novagrockienė atkreipė dėmesį, kad R. J. Dagys neturi didelio politinio autoriteto.

„Kiek atsimenu, jis yra perbėgėlis iš socialdemokratų partijos, paskui, kai skilo, dar į vieną socialdemokratinę partiją bėgo, paskui – pas konservatorius. Tai nėra labai patikimas politikas, iš kur čia tokie politinių pakraipų svyravimai?“, – retoriškai klausė J. Novagrockienė.

DELFI primena, kad partijos Krikščionių sąjunga „Santarvei ir gerovei“ suvažiavimas planuojamas vasario 8 dieną. V. Pranckietis kol kas nepasakė, ar jungsis prie šios politinės jėgos.