Pirmadienio rytą Mišrioje Seimo narių grupėje atsidūrė ne tik frakciją palikęs K. Bartkevičius, bet ir visa frakcija. Pats politikas teigė, kad nenorėjo tęsti veiklos frakcijoje, kuri kuria naują politinį darinį, kol pats savo ateitį sieja su „Tvarka ir teisingumu“.

„Frakcija juk nėra politinis darinys, o pats buvau ir esu „Tvarkos ir teisingumo“ narys. Ir su visa pagarba savo buvusiems kolegoms pareiškiau, kad einu savo politinės partijos keliu. Niekur aš nei išėjau, nei sugrįžau. Visi įsipareigojimai, susitarimai, kurie buvo „Tvarkos ir teisingumo“ pateikti – viską uoliai vykdžiau. Ir visą tą pasakiau didžiausios frakcijos seniūnui Ramūnui Karbauskiui. O toliau man reikia žiūrėti į savo politinę ateitį, reikia dirbti apygardoje. Manau, kad padariau teisingą sprendimą, mano nuomone“, – situaciją vertino K. Bartkevičius.

Buvusios frakcijos seniūnas V. Kamblevičius DELFI šią savaitę sakė, kad K. Bartkevičius išėjimo iš frakcijos motyvą pasakė tik vieną – jam taip liepė „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis, Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis Remigijus Žemaitaitis. K. Bartkevičius tai neigia.

„Ką reiškia, R. Žemaitaitis liepė? Gi buvo (partijos, aut. p.) valdyba, buvo rekomendacijos likti frakcijoje, vis tiek buvo susitarimai dirbti Vyriausybės pusėje, palaikyti jos programą ir biudžetą, galų gale. Metai baigėsi, neišėjau aš iš partijos iki metų pradžios, sesija baigėsi, tai ir išeinu“, – kalbėjo parlamentaras.

Kęstutis Bartkevičius

K. Bartkevičius DELFI pasakojo, kad planavo trauktis jau ilgai. Tačiau galutinį sprendimą priėmė išgirdęs frakcijos seniūno interviu.

„Buvo partijos rekomendacinio pobūdžio. O sekmadienį buvo frakcijos seniūno interviu, kuriame jis tikino, kad kuriamas naujas politinis darinys. Tai aš grįžau prie savo politinio darinio, esu „Tvarkos ir teisingumo“ narys. Pasakiau, kad ten aš nebūsiu, tai ir išėjau“, – pasitraukimo motyvus išsakė Seimo narys.

„Jie galėjo tai prognozuoti. Nemanau, kad naujiena. Gal buvo staigmena, galėjau gal ir pavasario sesijoje išeiti, bet dar iki tol toli politiškai, reikia dirbti „Tvarkos ir teisingumo“ labui“, – sakė ji.

Kalbėjosi su Žemaitaičiu

K. Bartkevičius papasakojo ir kodėl iš viso nusprendė prisijungti prie frakcijos „Lietuvos gerovei“.

DELFI primena, kad rugsėjo 10 dieną, Seimo rudens sesijos pirmą dieną iš veikusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ pasitraukė visi nariai, taip R. Žemaitaitį palikdami už borto.

K. Bartkevičius sakė, kad laikėsi partijos sprendimo palaikyti Vyriausybę, todėl ir liko prie valdančiosios daugumos.

„Mes kalbėjome su R. Žemaitaičiu, jam buvo savotiškas šokas, aš jaučiau, kad taip gali būti, bet nusprendėme, kad reikia eiti prie daugumos. Su juo pasitariau, ką man daryti, jis man pasiūlė eiti į tą frakciją naujai kuriamą. Buvome prie daugumos, galėjau palaikyti ankstesnius partijos susitarimus, kurie buvo iš „Tvarkos ir teisingumo“. Visi frakcijoje išėjo iš tos partijos, man irgi buvo rekomenduojama, kad aš neišėjau.

Remigijus Žemaitaitis

Tokia buvo mano sprendiniai, pasitariant su Remigijumi, kiti partijoje irgi palaikė, bet sakė, kad iki atitinkamo laiko. Nes sprendimai dėl mūsų ateities jau yra priimti, tai jau reikia darbuotis. Bet kiek tu gali darbuoti, jei esi frakcijoje, kurioje kuriasi kitas darinys“, – DELFI kalbėjo Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis K. Bartkevičius.

Šnipas nebuvo

Kalbėdamas apie K. Bartkevičiaus pasitraukimą V. Kamblevičius sakė tikintis, kad buvęs kolega rinko informaciją apie naujai kuriamą partiją. Buvusios frakcijos seniūnas apgailestavo, kad tiek daug K. Bartkevičiui jis išplepėjo. Tokie teiginiai K. Bartkevičių prajuokino.

„Šnipas, šnipas, aha. Dieve, bet gi esame frakcijoje, kalbamės, koks gali būti šnipas? Kokios gali būti paslaptys frakcijoje, jei priiminėji įstatymus? Pasitardavome ir tiek. Remigijus (Žemaitaitis, aut. p.) dar daugiau žinojo apie jų planus, net nebūdamas toje frakcijoje, atvirai pasakius. Nelakstydavau tarp kabinetų gi“, – kalbėjo politikas.

„Ką aš ten galėjau išnešti? Ten net nėra, ko nešti, iš tos frakcijos, net juokinga. Jokių slaptų susitarimų frakcijoje nebūdavo, tai ir šnipauti priežasties nebuvo“, – sakė jis.

„Žmogiškai žiūrint, tai visi būtų nepatenkinti“, – apie savo pasitraukimą ir žlugusią Seimo frakciją kalbėjo K. Bartkevičius.

Užsimena apie naują frakciją

Paklaustas, ar iki kadencijos pabaigos planuoja dirbti Mišrioje Seimo narių grupėje, K. Bartkevičius to patvirtinti negalėjo.

„Negaliu dabar to teigti, gal pajudės kas. Girdėjau ir žinau, kad gali būti nauja frakcija, ne „Tvarkos ir teisingumo“. Neturiu dabar pilnos informacijos, kai ateisime kitą savaitę į plenarinių posėdžių salę, gal ir pavasario sesijos metu, gali būti, kad nauja frakcija gali atsirasti“, – DELFI sakė jis.

K. Bartkevičius pridūrė, kad tai būtų frakcija ne tik iš Mišrios Seimo narių grupės, bet ir kitų frakcijų.