Viena mergaitė sausio 10 d. negrįžo į globos įstaigą, apie tai iškart informuota policija. Vėliau, sausio 14 d. mergaitė trumpam lankėsi pas močiutę, tačiau vis dar nepavyksta susisiekti su ja ar nustatyti jos buvimo vietos.

Kita mergaitė nuo sausio 12 d. išėjo ir negrįžta į globos įstaigą Šiauliuose, į kurią ji iš Vilniaus buvo perkelta lapkričio mėnesį.

Įtariama, kad ji galėjo pabėgti pas mamą į Vilnių.

„Policija informuota iškart, pagal visas procedūras. Šiandien buvo kreiptasi pakartotinai, kad policija turėtų visą informaciją, ar šie atvejai nesisieja su vakarykščiu įvykiu. Kol kas tokios informacijos neturime, ˜– pabrėžia savivaldybė.– Daugiau detalių apie mergaites atskleisti negalime dėl asmens duomenų apsaugos įstatymo. Savivaldybė visą šią informaciją jau perdavė policijai.“

Vilniaus miesto savivaldybė surinko informaciją apie visus globojamus vaikus. Vilniuje yra likę vieneri vaikų globos namai iš anksčiau veikusių ketverių, juose visi auklėtiniai yra saugūs ir vietoje.

Iš karto susisiekta su visomis šeimomis Vilniuje, kurios globoja vaikus – nė vieno iš jų nepasigesta, pranešime spaudai informuoja savivaldybė.

DELFI primena, kad į policiją iki šiol nesikreipė tėvai, kurie pasigestų savo vaiko, policija nėra gavusi oficialios informacijos apie Lietuvoje dingusį vaiką.

R. Matonis anksčiau sakė, jog surinkta informacija kol kas neleidžia nei patvirtinti, nei paneigti pagrobimo versijos.

„Patvirtinti 100 proc., kad tai tikras pranešimas negalime, kaip ir jo paneigti. Tikriname visas versijas“, – sakė jis.

Policija teigia sulaukusi šimtų piliečių pranešimų, informacijos, ji tikrinama.

Pareigūnai taip pat ragina kreiptis visus mačiusiuosius ką nors įtartina Sausio 13–osios gatvėje nuo 18.50 val. iki 19.15 val.

Trečiadienį apie 19 val. 14 min. policija gavo pranešimą, kad Vilniuje, Sausio 13–osios gatvėje, į nenustatytos markės sidabrinės ar geltonos spalvos automobilį užsienietiškais numeriais galėjo būti įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Galimą mergaitės pagrobimą mačiusio vaiko mama, vilnietė Rūta naujienų portalui lrt.lt teigė, kad mergaitė viena sėdėjo ant sūpynių, kai vienas vyras su kauke išlipo iš automobilio ir ją pagriebė. „Ji bandė priešintis, bandė rėkti. Įkišo ją į bagažinę, užklijavo burną ir viskas. Ir sakė, kad nuvažiavo gilyn“, – pasakojo moteris.

DELFi ketvirtadienį kalbino Karoliniškių gyventojus. „Buvo saugu, nes yra kameros, bet tvarkė kabelius ir miesto žibintas nebedega. Žaidimų aikštelė neapšviesta, bet čia, prie įėjimo į garažus, buvo žibintas, tada kameros fiksuodavo, o dabar žibintas nebešviečia ir kameros nieko nebemato, – pasakojo vyras ir pridūrė, kad per kelis mėnesius dėl to jau nukentėjo ne vienas gyventojas. – Prieš kelis mėnesius mano mašinai išdaužė stiklus.“

Apšvietimas, vyro teigimu, didelė aplinkos problema. „Lapkričio mėnesį mano ir dar kažkieno mašiną apiplėšė, vasarą ant kalniuko mašina stovėjo, ją apvogė. Toks tamsus užkampis, o vaikai žaidžia. Užvakar buvo gal pusė šešių, berniukai aštuonių ar dešimties metų lakstė po garažus, žaidė karą. O juk tamsu, nėra jokio apšvietimo, čia ir šunis didelius vedžioja be antsnukių. Nežinau, kaip tėvai leidžia vaikams bėgioti tokioj vietoj“, – kalbėjo vyras.

Žaidimų aikštelėje prie Televizijos bokšto vaikščiojusi mergina teigė, kad čia kartais ateina pasivaikščioti. Nejauku – taip ji apibūdino jausmą, jei tenka šioje vietoje pabūti tamsiu paros metu ir pridūrė, kad dabar gerai pagalvos, ar dar čia ateiti.

„Būna jaunuolių, klausosi muzikos“, – pasakojo mergina ir pridūrė, kad sutikus tokias kompanijas būna nejauku.

Moteris žurnalistams pasakojo atkreipusi dėmesį į detalę, kurios vakar prie Televizijos bokšto nebuvo.

„Žiūrėkite, prie to keliuko, vakar iš ryto nebuvo mašinos pėdsakų, o šiandien – jau yra. Labai keista, atrodo, kad didelė mašina pravažiavo, labai keistas“, – sakė ji.