Karoliniškėse, prie pat televizijos bokšto, gyvenanti moteris DELFI sakė, kad pati turi 11 metų dukrą. Apie galimą mergaitės pagrobimą jai pranešė sesuo, klausė, ar jos atžalai viskas gerai.

„Taip, mano sesutė man paskambino labai vėlai, mes jau miegojome su dukra. Mano dukrai 11 metų, sesė klausė, ar viskas mano dukrai gerai. Pasakiau, kad taip, ir tada sesuo papasakojo, kad yra toks įvykis“, – kalbėjo moteris.

Kaip sakė moteris, nebūdinga, jog vaikai ateitų žaisti prie televizijos bokšto.

„Absoliučiai rami, graži vieta. Čia tiesiog ramu, niekada čia nemačiau nei kažkokių kompanijų (besirenkančių – aut. past.), nei jokių girtuoklių“, – kalbėjo ji.

„Labai geras rajonas, labai ramu pas mus. Kaimynai, žmonės geri, viskas čia labai puiku“, – teigė gyventoja.

Moteris žurnalistams pasakojo atkreipusi dėmesį į detalę, kurios vakar prie televizijos bokšto nebuvo.

„Žiūrėkite, prie to keliuko vakar iš ryto nebuvo mašinos pėdsakų, o šiandien – jau yra. Labai keista, atrodo, kad didelė mašina važiavo, labai keista“, – sakė ji.

„Aš tik žinau, kad vakar tų pėdsakų nebuvo, o šiandien yra, nustebau“, – DELFI ketvirtadienį pasakojo kiekvieną rytą po Televizijos bokštą praeinanti moteris.

Žurnalistams paklausus, kaip, jos manymu, tos žymės atsirado, moteris konkrečiai neatsakė.

„O kaip jūs manote? Kam čia važinėti kitiems žmonės, tik su kažkokia mintimi, greičiausiai“, – svarstė Karoliniškių gyventoja.

Pasakų parko teritoriją šiuo metu aktyviai tikrina didelis būrys policijos pareigūnų, netoli Televizijos bokšto stovi 4 policijos autobusiukai.

Tėvai dar nesikreipė

DELFI primena, kad į policiją iki šiol nesikreipė tėvai, kurie pasigestų savo vaiko, policija nėra gavusi oficialios informacijos apie Lietuvoje dingusį vaiką.

R. Matonis anksčiau sakė, jog surinkta informacija kol kas neleidžia nei patvirtinti, nei paneigti pagrobimo versijos.

„Patvirtinti 100 proc., kad tai tikras pranešimas negalime, kaip ir jo paneigti. Tikriname visas versijas“, – sakė jis.

Policija teigia sulaukusi šimtų piliečių pranešimų, informacijos, ji tikrinama.

Pareigūnai taip pat ragina kreiptis visus mačiusiuosius ką nors įtartina Sausio 13–osios gatvėje nuo 18.50 val. iki 19.15 val.

Trečiadienį apie 19 val. 14 min. policija gavo pranešimą, kad Vilniuje, Sausio 13–osios gatvėje, į nenustatytos markės sidabrinės ar geltonos spalvos automobilį užsienietiškais numeriais galėjo būti įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Galimą mergaitės pagrobimą mačiusio vaiko mama, vilnietė Rūta naujienų portalui lrt.lt teigė, kad mergaitė viena sėdėjo ant sūpynių, kai vienas vyras su kauke išlipo iš automobilio ir ją pagriebė. „Ji bandė priešintis, bandė rėkti. Įkišo ją į bagažinę, užklijavo burną ir viskas. Ir sakė, kad nuvažiavo gilyn“, – pasakojo moteris.