„Šiandien žurnalistai turi neribotas galias, bet mažai atsakomybės. „Grigeo“ afera, absoliučiai visi žinojo, žiniasklaida visa žinojo. Man labai keista, šnekame apie pačią didžiausią Lietuvos ekologinę aferą, per 10 metų, tai žinojo visi. Dvi klaipėdietės 10 metų varstė visas duris, o visa žiniasklaida tai žinojo“, – surengtoje spaudos konferencijoje sakė D. Kepenis.

Jis sakė, kad jaučia žiniasklaida iš valdančiųjų daro „kotletą“.

„Šitas klausimas mane labai neramina, žurnalistai galėjo mus sudaužyti, kaip iki šiol tai darė ir galėjo iš mūsų padaryti ne vieną kotletą. (…) Žinau, kad darbas su žirklėmis yra būdinga mūsų plunksnos broliams ir ne vienam iš jų. Visokių yra žurnalistų“, – kalbėjo parlamentaras. Ir pridūrė, kad žiniasklaidos atstovai „iškarpo“ politikų pasisakymus.

D. Kepenis teigė, kad trejus Seimo kadencijos metus rinko informaciją, o dabar yra nusiteikęs kalbėti.

„Liko vienas ketvirtis, tris metus aš rinkau informaciją ir stebėjau, dabar pradėjau veikti, ryžtingai ir be atodairos atgal. Mane paskatino kalbėti visa eilė įvykių, kurie dabar vyksta, negaliu būti ramus. Prieš kelias dienas aš pasakiau, kad gal jau gana tiek daug kalbėti apie laisvę, manau, kad mums labai trūksta garbės, sąžinės ir atsakomybės. Ir ypatingai svarbu suprasti, kad daiktus reikia vadinti tikrais vardais“, – sakė jis.

Iš politiko pasisakymų buvo galima suprasti, kad dar yra ne vienas atvejis, identiškas „Grigeo Klaipėda“ galimai darytai veiklai.

Ramūnas Karbauskis, Dainius Kepenis

„Lietuva visa smirda, mielieji, bet visi jau priprato, nes čia nieko nepakeisi“, – sakė jis.

„Raginu žurnalistus nevirpėti, drąsiai kalbėkite su visuomenininkais. (…) Raginu telktis ir sakyti tiesą, tik tai padarys mus laisvus“, – emocingai kalbėjo jis.

„Ta didžioji problema, kai pasirodė, kad viskas yra užteršta, ir tai atsitiko tik dėl to, kad šitas sarginis šuo kandžiojo ne ten, kur reikia. O tas, kas atsilygina jam už gerą širdį, nekanda“, – apie žurnalistų veiksmus kalbėjo jis.

D. Kepenis žurnalistus ragino atsitokėti „kokią velniavą“ sukūrė.

„Jūsų uždavinys yra eiti ir atgailauti už tai, kokią velniavą čia Lietuvoje sukūrėte. (…) Technologija paprasta – prisimink, kiek esi pridirbęs ir nuslėpęs. Po to prisipažink, po to atsiprašyk ir gailėkis, ir muškis sau į krūtinę, kad daugiau taip nedarysi“, – žinutę žurnalistams perdavė D. Kepenis.

„Aš negaliu tylėti, nes aš per daug žinau. Man sąžinė neleidžia miegoti, nes aš žinau“, – spaudos konferencijoje sakė parlamentaras D. Kepenis.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę paskelbti įtarimai, kad „Grigeo Klaipėda“ tyčia į Kuršių marias leido nevalytas nuotekas, o žala gamtai vertinama milijonais eurų.