„Ką aš turiu daryti? Į gatvę eisiu su baldais, nežinau“, – LNK kalbėjo S. Danilevičius ir pridūrė, kad neturi jokių artimųjų, pas kuriuos galėtų prisiglausti.

S. Danilevičius dirba dekoracijų statytoju Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Dėl papildomų darbų pakilo vyro atlyginimas: nuo 500 iki 600 eurų.

„Teatre atliekama renovacija, dėl to pradėjo siuntinėti į komandiruotes. Sumokėjo už komandiruotes, pakilo atlyginimas ir jie suskaičiavo, kad aš per daug uždirbu“, – tvirtino vyras.

Jos draugė V. Balaišienė baisėjosi tokia situacija. „Lietuvoje yra kažkas baisaus. Jei žmogus pradėjo dirbti, dirba, kažkiek nori užsidirbti, nusipirkti geresnį televizorių, juk gyvename tai vieną kartą, tai nejau tai blogai?“ – stebėjosi moteris.

Būtą, kuriame gyvena, vyras teigia per dešimtmetį remontavęs jau du kartus. Abu už savo pinigus. Klijavo tapetus, montavo spintas.

Sigito Danilevičiaus būstas KK2 laidoje (LNK nuotr.)

„Išeiti su baldais, su viskuo į gatvę? Kaip aš taip staigiai dabar išsinuomosiu?“ – klausė vyras.

V. Balaišienė svarstė, kad net ir pasiėmus su savimi turimus baldus, tikėtina, kad nebus jų, kur padėti: „Žmonės butus gal nuomoja su baldais. Tai šituos baldus ką? Į gatvę? Išmesti?“

Kaip visiškai priešingą pavyzdį laidoje KK2 žurnalistai pateikia Markučių gyventojos Larisos istoriją. Ji jau tris kartus tyčia padegė jai skirtą socialinį būstą Markučiuose, kad gautų naują būstą S. Danilevičiaus kaimynystėje.

„Ne namą, viduje, butą trupučiuką“, – į klausimą, kodėl nusprendė padegti gautą socialinį būstą, kalbėjo Larisa.

Sigito Danilevičiaus būstas KK2 laidoje (LNK nuotr.)

L. Danilevičiaus draugė Virginija stebėjosi toliau: „Juk žmogus dirba, negeria, mokame mokesčius kiekvieną mėnesį, – teigė Virginija. – Ne taip, kaip priešais. Girtuokliauja. Girti nemoka už butus, bet jie laikomi.“

Savivaldybės įmonės „Vilniaus miesto būstas“ direktorius Tadas Balsevičius LNK teigė, kad išlygų padaryta nebus, nes vyras – darbingo amžiaus.

„Aš neturiu teisės žmogaus apgyvendinti socialiniame būste, kuris jam nebepriklauso“, – teigė direktorius.

Vienintelė paslauga, kurią vyrui gali padaryti savivaldybė, kaip teigia LNK žurnalistai, leisti pagyventi bute iki pavasario.