D. Mockus, teismui duodamas parodymus pernai gruodį, sakė, kad su aukščiausiais šalies pareigūnais aktyviai bendravo 2003 – 2008 metais, kai buvo Prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovas.

Jis teigė, kad verslo ir šalies vadovybės santykiai atšalo, kai pareigas 2009 metais pradėjo eiti prezidentė Dalia Grybauskaitė. D. Mockus tvirtino per tarpininkus gaudavęs prezidentės pageidavimus nekritikuoti jos ir su tuo sieja politinės korupcijos bylą.

„MG Baltic“ vadovas taip pat liudijo, kad su koncerno įmonių atstovais per rinkimus važiuodavo į politinių partijų štabus, tačiau ši praktika taip pat liovėsi.

Politinės korupcijos byloje buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltinamas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. D. Mockui vykdant ikiteisminį tyrimą buvo suteiktas specialiojo liudytojo statusas.

Byloje korupcija kaltinami buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis eksparlamentaras Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis, eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.