Vyriausybės vadovas tikino, kad kol kas sprendimo, ar dalyvaus šių metų rudenį rengiamuose Seimo rinkimuose, neturi. Tačiau pabrėžė, kad naujos politinės jėgos tikrai nekurs.

„Galiu šiandien vieną tik pasakyti, šiandien sprendimo dar tikrai neturiu. Ir jūs suprantate, dėl kokių pagrindinių priežasčių. Kada žinosiu, kaip man pavyko, tada tikrai jums pasakysiu. Bet šiandien tikrai jums pasakysiu, kad pabaigčiau visas spekuliacijas – nebus jokios politinės jėgos, nebus jokios alternatyvios partijos“, – Seime antradienio vakarą žurnalistams sakė premjeras.

Jis užsiminė, kad jei ir dalyvaus rinkimuose, tai „nesiblaškys“.

„Ir jeigu aš pasirinksiu dalyvavimą rinkimuose, aš nesiblaškysiu“, – sakė S. Skvernelis.

Perklausus, ar tai reiškia, kad jis rinkimuose dalyvautų su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija (LVŽS), premjeras sakė tik „aš jau pasakiau“.

„Jeigu pasirinksiu (dalyvauti, aut. p.). Bet tikimybė mano dalyvavimo politikoje šiuo metu nėra labai didelė“, – kalbėjo premjeras.

DELFI primena, kad buvo pasklidusių kalbų, kad premjeras S. Skvernelis žada nusisukti nuo LVŽS ir kurti savo politinę jėgą. Viešojoje erdvėje buvo kalbėta ir apie tai, kad premjeras derasi su opozicine Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) dėl galimo dalyvavimo jų sąraše.