Balsavimas buvo karštas – valdantiesiems pritrūko vos vieno balso. Tam, kad veto būtų atmestas, reikėjo 71 balso, tačiau balsavo tik 70 parlamentarų. 51 parlamentaras balsavo prieš, dar du susilaikė.

Seimui nepavyko nuleisti Seimo rinkimų kartelės, tad toliau lieka galioti nustatyta 5 procentų kartelė partijoms ir 7 procentų kartelė koalicijoms.

Valdantieji siekė kartelę nuleisti iki 5 ir 3 procentų.

Dar prieš paskelbdamas veto, prašymų taip pasielgti prezidentas Gitanas Nausėda sulaukė ir iš Seimo opozicijos, ir iš šalies politologų.

Beje, po šio balsavimo tampa aišku, kad valdančiosios koalicijos atstovus pavedė ne tik į balsavimą neatvykę jų kolegos (posėdyje nedalyvavo ministras Linas Linkevičius, parlamentarai Petras Čimbaras, Artūras Skardžius, Virgilijus Poderys ir Darius Kaminskas), bet Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantys parlamentarai.

O kad kiekvienas balsas buvo svarbus, įrodo ir tai, kad aplinkos ministras Kęstutis Mažeika vėlavo į susitikimą su prezidentu G. Nausėda. Valdančiųjų „valstiečių“ frakcija įpareigojo jį būti Seime, kai buvo sprendžiama, ar atmesti šalies vadovo veto dėl mažesnės kartelės partijoms Seimo rinkimuose.

DELFI fotografų užfiksuoti kadrai: