„Man aiški yra kandidatūra, šiandien apsitarsime, pristatysiu ir įvardinsiu turbūt vakare“, – antradienio rytą Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

DELFI primena, kad ekonomikos ir inovacijų ministro ieškoma po to, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius išvyko į Briuselį dirbti už aplinkosaugą atsakingu eurokomisaru.

Narkevičiumi pasitiki

Per koalicinę tarybą taip pat bus svarstomos J. Narkevičiaus karjeros perspektyvos po to, kai prezidentas G. Nausėda išsakė, kad jis negali toliau užimti šių pareigų.

Premjeras teigia ministru pasitikįs, o raginimuose jį patraukti pasigenda argumentų.

„Reikia turėti konkretų argumentą, dėl ko ministras turi trauktis. Nors kažkas bando sakyti, kad teisiniai ir moraliniai dalykai yra skirtingi, teisės be moralės nebūna. Išsakyti priekaištai yra subliuškę, dauguma jų pagrįsti melagingais faktais, tame tarpe ir paskutinė skandalinga informacija apie 20 pavardžių. (…) Jis turi mano pasitikėjimą“, – kabėjo S. Skvernelis.

Kaltinimus vadina melais

Nei teisinių, nei moralinių priežasčių J. Narkevičiui trauktis iš užimamo posto nemato ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Trys melai, kurie buvo paskelbti ministro atžvilgiu – kad jis neva brakonieriavo, neva skyrė savo kolegos kelio remontui pinigus, ir, kad jis neva įdarbino 20 artimų partijai žmonių. Mes jau kartą esame priėmę sprendimą, reaguodami į visuomenės spaudimą, kuris buvo specialiai sukurtas dėl Broniaus Markausko. Antrą kartą mes to tikrai nepadarysime“, - sakė R. Karbauskis.