Šis susitikimas vyks teisėsaugai tęsiant tyrimus dėl kartono fabriko „Grigeo Klaipėda“ taršos Kuršių mariose ir gaisro Alytaus padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“.

„Susitikime bus aptartos pastarojo meto ekologinės problemos ir kompleksinė visų rizikų peržiūra ir įvertinimas“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Teisėsauga apie tyrimą dėl Kuršių marių taršos paskelbė praėjusią savaitę.

Prokurorai įtaria, kad „Grigeo Klaipėda“ sistemingai į vandens telkinį leido nevalytas nuotekas. Įmonių grupės „Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas Gintautas Pangonis sako, kad netinkamai išvalytos nuotekos į Kuršių marias pateko per avarinį vamzdį.

Pareigūnai taip pat atlieka tyrimą dėl pernai spalį Alytaus padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ kilusio gaisro. Jame įtarimai pareikšti penkiems asmenims, tarp jų – dviem aplinkosaugininkėms dėl netinkamo pareigų atlikimo.

Prezidentas su ministru ir STT vadovu taip pat aptars situaciją Utenos rajone, kur praėjusią savaitę rastos netinkamai laikomos pavojingos laboratorinės ir cheminės atliekos.