Parlamentaras registravo pataisas, kuriomis perpus sumažinami savivaldybės vadovų pareiginės algos koeficientai, tačiau pridedami du vidutiniai tos savivaldybės darbo užmokesčiai.

K. Masiulis sako, kad taip merai ir vicemerai bus labiau suinteresuoti savo vadovaujamų savivaldybių žmonių gerove, stengsis pritraukti investicijų ir plėtoti vietos darbo rinką, dės daugiau pastangų kovodami su nelegaliai mokamais atlygiais.

K. Masiulis taip pat abejoja, ar dabartinis reguliavimas, vadovų atlygį siejantis tik su savivaldybės gyventojų skaičiumi, atitinka Konstitucinio Teismo (KT) nutarimą.

KT praėjusių metų gegužę paskelbė, kad tuometinis merų atlyginimų skaičiavimas pagal savivaldybės dydį, numatant tik dvi kategorijas, prieštaravo Konstitucijai.

Seimas baigdamas praėjusius metus priėmė pataisas, kad merų bei vicemerų atlyginimai priklausys nuo savivaldybės gyventojų skaičiaus. Tačiau vietoj dviejų kategorijų padarytos penkios.

Pasak K. Masiulio, to neužtenka KT nutarimui įgyvendinti, nors teismas ir pasisakė, kad merų alga gali būti skaičiuojama atsižvelgiant tik į savivaldybių gyventojų skaičių, tačiau vienintelis 100 tūkst. gyventojų kriterijus yra nepakankamas.