Siūloma nedelsiant paskelbti viešąjį konkursą dėl Alytaus miesto savivaldybės posėdžių transliavimo per televiziją ir tam numatyti lėšas šių metų biudžete.

Projektą trečiadienį registravo buvęs miesto meras, socialdemokratas Jurgis Krasnickas, konservatorius Andrius Jučas ir visuomeninio rinkimų komiteto „Už Alytų“ frakcijos narė Laura Radzevičiūtė.

„Tiek praėjusią, tiek ir šią kadenciją dėl tarybos posėdžių tiesioginės transliacijos kokybės Alytaus miesto savivaldybės administracijai ne kartą buvo reiškiamos pastabos, tačiau į tai, tikėtina, dėl ribotų techninių galimybių nebuvo atsižvelgta ir trūkumai nebuvo ištaisyti“, – rašoma projekte.

Jame taip pat pateikiama nuoroda į pernai lapkričio 28 dieną vykusio posėdžio transliaciją, esančią „Youtube“ platformoje.

„Jos vaizdas statinis, užima tik pusę ekrano, tiesioginės transliacijos metu tekstų niekas neskaito ir fiziškai negali susipažinti. Kamera nefiksuoja kalbėtojų veidų, todėl vaizdas atrodo iškreiptas ir neatitinka faktinių aplinkybių“, – teigiama projekte.

„Iš esmės vietoj šiandien viešojoje erdvėje pateikiamos Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdžių transliacijos užtektų tik garso transliacijos, nes teikiama vaizdo transliacija yra nekokybiška“, – rašoma jame.

Be kita ko, projekte teigiama, transliacija televizijoje padėtų pasiekti internetu nesinaudojančius žmones.

„Pažymėtina, kad ne visi Alytaus miesto gyventojai, ypač garbaus amžiaus žmonės, naudojasi internetu, todėl savivaldybės tarybos posėdžius tikslinga viešinti ir per televizijos dažnį turintį kanalą“, – teigia projektą pateikę tarybos nariai.

N. Cesiulis: viskas priklausys nuo kainos

Alytaus meras Nerijus Cesiulis teigia, kad viskas priklausys nuo kainos – transliacijos paslauga per televiziją bus perkama, jeigu kaina bus adekvati.

„Jeigu bus kaina nelogiška ir neproporcinga, mes galėsime paslaugos nepirkti (...) Jeigu kaina bus keli tūkstančiai eurų, aš gal ir pritarčiau, bet jeigu būtų kelios dešimtys tūkstančių eurų, tai manau, kad išsiversime ir be to“, – BNS sakė Alytaus meras.

Jis taip pat pripažino, kad kai kurie žmonės internetu tarybos posėdžių transliacijų nepasiekia.

„Kai kurie vyresni žmonės nepasiekia mūsų transliacijos per „Youtube“ platformą ir negali pamatyti, kas vyksta posėdžiuose, atvykti į tarybos salę irgi ne visada išeina“, – teigė N. Cesiulis.

Projektą dėl tarybos transliacijų per televiziją teikiantys jos nariai prašo nedelsiant skelbti viešąjį konkursą, tačiau meras abejoja, kad jame dalyvautų nacionalinės televizijos.

„Negaliu atsakyti, kas dalyvautų konkurse, bet tikėtina, kad LRT aštuonių valandų Alytaus tarybos posėdžio per savo televiziją tikrai nerodys“, – tvirtino Alytaus meras.

Alytuje šiuo metu veikia televizija „Dzūkijos TV“, ją valdančiai viešajai įstaigai „Alytaus regioninė televizija“ vadovauja tarybos nario ir visuomeninio rinkimų komiteto „Už Alytų“ lyderio Tomo Pačėso žmona Laima Pačėsienė.

Šioje televizijoje anksčiau yra dirbusi ir projektą dėl tarybos transliacijų per televiziją teikianti tarybos narė, „Už Alytų“ frakcijos narė L. Radzevičiūtė.