LSDDP pirmininkas G. Kirkilas partijos kolegas tikino, kad praėjusiais metais surengti rinkimai nebuvo sėkmingi jų partijai. Tačiau tiki, kad skaičius pavyks padidinti šių metų rudenį – jei tik pasiseks įrodyti, kad didžiausi konkurentai ir buvę kolegos – Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), per daug nuėję į dešinę.

„Praėję metai nebuvo lengvi, buvo politiškai aštrūs dėl daugelio priežasčių, pirmiausia – treji rinkimai, kuriuose mes debiutavome, kaip LSDDP. Nors rezultatai mūsų turbūt netenkina, tikėjomės geriau, tačiau surinkti balsai yra visumoje nebloga pradžia ir šį skaičių galime padidinti, jei parodysime, kad esame alternatyvą į dešinę nuvestiems G. Palucko socialdemokratams“, – tarybos posėdyje partiečiams sakė G. Kirkilas.

Parlamentaras partijos kolegoms pasakojo, kad tikrai pastebi opozicijos bandymą sukiršinti valdančiąją daugumą su prezidentu G. Nausėda.

„G. Palucko socdemai liko opozicijoje, manau, kad tai turės pasekmių rinkimuose. Vytenis Andriukaitis išreiškė nepasitikėjimą G. Palucko lyderystę ir jis iš dalies yra teisus. G. Palucko socialdemokratai tikisi, kad dešinieji konservatoriai bus palankūs jiems ir toliau, tačiau jie tik dabar komentuoja juos teigiamai. Rinkimų metu, neabejoju, viskas pasikeis, nebus jie traktuojami kaip pasikeitę ir atsinaujinę. Neabejoju, kad iki pat rinkimų opozicija bandys sukiršinti valdančiąją koaliciją su prezidentu“, – sakė jis.

Politikas svarstė, galbūt konservatoriai sukūrė gandą apie 20 J. Narkevičiaus įdarbintų žmonių susisiekimo sektoriuje.

„Sunku patikrinti, bet panašu, kad prezidentui pakištas melas apie 20 priimtų lenkų į susisiekimo sektorių, buvo sukurtas dešiniųjų dirbtuvėse“, – apie prezidento teiginius tarybos posėdyje kalbėjo LSDDP pirmininkas G. Kirkilas.

DELFI primena, kad prezidentas G. Nausėda ketvirtadienį duodamas interviu LRT radijui sakė, kad iš posto verčiamas J. Narkevičius „įdarbino jau turbūt mažiausiai 20 savo partijos bičiulių arba žmonių, susijusių su partijos nariais ministerijoje dispozicijoje esančiose įmonėse“.

Ministras J. Narkevičius šiuos teiginius vertino kaip netikslią informaciją, surengtoje spaudos konferencijoje ministras svarstė, galbūt kažkas specialiai klaidina prezidentą G. Nausėdą.

G. Kirkilas partijos kolegas ragino nesijaudinti dėl ypač prastų LSDDP reitingų.

„Dėl reitingų nepergyvenkite, jie rodys neišvengiamą konservatorių šuolį“, – kalbėjo G. Kirkilas.

LSDDP įkurta 2018 metų balandį, skilus Socialdemokratų partijai. G. Kirkilas ir dar dalis kitų įtakingų socialdemokratų nesutiko su partijos naujojo vadovo Gintauto Palucko inicijuotu socdemų pasitraukimu iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“. Pasitraukusieji iš G. Palucko vadovaujamų sociademokratų gretų įkūrė naują partiją ir Seime liko valdančiojoje koalicijoje.