„Priėmiau sprendimą iš asmeninių lėšų pervesti Klaipėdos universiteto Jūrų tyrimų institutui 4 tūkst. eurų, kurie bus skirti Kuršių marių ir Baltijos jūros ekologinės situacijos stebėsenai ir ilgalaikių aplinkosaugos sprendimų kūrimui“, – rašė šalies vadovas.

Feisbuke šalies vadovas rašė, kad 4 tūkstančių eurų suma pasirinkta neatsitiktinai – būtent tokia suma jį, dar kandidatą prezidento rinkimuose, didžiausias įmonės akcininkas parėmė per rinkimus.

„Tai yra suma, analogiška finansinei aukai, kurią pernai mano rinkimų štabas gavo iš didžiausio „Grigeo“ akcininko kaip paramą prezidento rinkimų kampanijos metu. Šie pinigai buvo reikalingesni Kuršių marioms“, – penktadienį feisbuke rašė šalies vadovas.

DELFI primena, kad Klaipėdos prokurorai antradienį pradėjo tyrimą dėl bendrovės „Grigeo Klaipėda“ veiklos – teigiama, kad įmonė nevalytas nuotekas į Kuršių marias galėjo leisti specialiai tam sumontuotu aplinkvamzdžiu. Taip galėjo būti daroma ne vienus metus, tad žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.

„Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas Gintautas Pangonis sako, kad netinkamai išvalytos nuotekos į Kuršių marias pateko per avarinį vamzdį.

Jo teigimu, kai kurios nuotekos į Kuršių marias Dumpiuose pateko po mechaninio valymo, bet neišvalytos biologiškai. Kiek nuotekų pateko į marias G. Pangonis sakė šiuo metu nežinantis.
Bendrovė pažadėjo atlyginti padarytą žalą.