G. Smagriūnienė teigia, kad apžiūrint pacientę per rentgeną pirmiausia buvo pagalvota, kad tai – peilio geležtė.

Kone kiaurai liekną moterį persmeigusi stiklo šukė nustebino ir policininkus, ir medikus, nes apie tai, kad galėjo būti susižalojusi stiklu moteris niekam nesakė arba greičiausiai net buvo pamiršusi, nes praėjo daugiau kaip mėnuo ir visos žaizdos jau buvo sugijusios.

„Ji buvo paguldyta kaip su savaiminiu plaučio plyšimu. Kadangi ji aplinkybes slėpė, mes tik vėliau, atlikę detalius tyrimus, išsiaiškinome, kad jos kūne – svetimkūnis“, – LNK kalbėjo Šiaulių ligoninės II Chirurginio skyriaus vedėjas Rolandas Burkauskas.

Iš pradžių medikai manė, kad pacientės kūne įstrigo peilis, mat stiklo šukė panaši į peilio geležtę. Apie pacientę medikai pranešė policijos pareigūnams, šie netrukus pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus kūno sužalojimo.

Kaip vieną pirmųjų galimų įtariamųjų tyrėjai apklausė jos vyrą. Jis prisiminė prieš pusantro mėnesio išdužusį balkono stiklą.

„Vyras tuos stiklus surinko, sudėjo į kibirą, o moteris, eidama pro šalį, tiesiog susverdėjo, atsišliejo į sieną ir nuslydo ant to kibiro, – pasakojo G. Smagriūnienė. – Ji pajuto. Pajuto skausmą nugaroje, bet labai nesureikšmino to skausmo, nuėjo į balkoną parūkyti.“

Vyro versiją patvirtino medikai, operacijos metu radę stiklo šukę. Pasak jų, tokia trauma bet kada galėjo baigtis moters mirtimi.

Medikas R. Burkauskas LNK žinioms teigė, kad šukė buvo padariusi sužalojimų: „Pradūrė krūtinės lastą, plautį, pliaurą, diafragmą, storąją žarną, skrandį ir laimingai, nesukėlęs didelių vidinių kraujavimų, svetimkūnis buvo pašalintas“.

Tai, kad šiaulietė išgyveno ir tiek laiko vaikščiojo su stiklo šuke organizme, medikai vadina stebuklu.

„Pirmas atvejis, – tvirtino R. Burkauskas. – Laimingas atvejis, tokia trauma galėjo pasibaigti gana greitai bloga išeitimi. Jei ji būtų pradūrusi kažkokias magistralines kraujagysles, širdį ar kitokius organus.“

Po operacijos 54-erių šiaulietė sveiksta, nors dar gydoma reanimacijoje, jai dar prireiks plaučių operacijos.

Vis dėlto medikai teigia, kad gyvybei pavojus nebegresia, o policijos pareigūnai tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrukdymo nutrauks.