„Įtarimai bus pareikšti kitą savaitę, manau, kad (įtariamųjų – BNS) bus ne vienas ir ne du“, – penktadienį su specialistais apsilankiusi įvykio vietoje vietoje žurnalistams sakė G. Skersinskytė. Jos pasisakymą transliavo portalas „Atvira Klaipėda“.

Klausiama, ar įtarimai bus pareikšti įmonės vadovams, ar nebus taip, kad kalti liks tik sklendes atidarę darbuotojai, prokurorė teigė, kad „visaip gali būti, jei operatorius suvokė, ką jis daro, jis gali tapti įtariamuoju“.

Prokurorė patvirtino, jog mano, kad nevalytos nuotekos buvo leidžiamos su vadovybės žinia, tai buvo daroma kasnakt.

„Buvo junginėjamos sklendės, ir buvo junginėjamos tyčia, kad būtų išleistos nuotekos. Manome, kad kiekvieną naktį. Ikiteisminio tyrimo uždavinys išsiaiškinti, (kokį laiko tarpą buvo leidžiamos nuotekos – BNS), bet mes manome, kad buvo junginėjamos kiekvieną naktį“, – kalbėjo prokurorė.

Ji sakė kol kas nežinanti, ar nuotekos buvo išleidžiamos per avarinį, ar per kokį kitą vamzdį. Pačios sklendės, kurios buvo junginėjamos, pareigūnės teigimu, įrengtos įmonės siurblinėje.

Klaipėdos prokurorai antradienį pradėjo tyrimą dėl bendrovės „Grigeo Klaipėda“ veiklos – teigiama, kad įmonė nevalytas nuotekas į Kuršių marias galėjo leisti specialiai tam sumontuotu aplinkvamzdžiu. Taip galėjo būti daroma ne vienus metus, tad žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.

„Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas Gintautas Pangonis sako, kad netinkamai išvalytos nuotekos į Kuršių marias pateko per avarinį vamzdį.

Jo teigimu, kai kurios nuotekos į Kuršių marias Dumpiuose pateko po mechaninio valymo, bet neišvalytos biologiškai. Kiek nuotekų pateko į marias G. Pangonis sakė šiuo metu nežinantis.

Bendrovė pažadėjo atlyginti padarytą žalą.