Tiesa, ne į Seimo narės, o į patarėjos pareigas. Nuo praėjusių metų gruodžio 5-os dienos R. Janutienė viso etato darbo krūviu oficialiai dirba Seimo kanceliarijoje, Seimo nario, LCP pirmininko Naglio Puteikio patarėja.

Šią informaciją DELFI patvirtinęs N. Puteikis teigia, kad R. Janutienę pasirinko “dėl kovingo ir profesionalaus viešo intereso gynimo“.

„Šito dalyko labai trūksta pas Seimo narius ir jų padėjėjus bei patarėjus. O Rūta Janutienė šiuos labai reikalingus bruožus kaip tik ir turi“, - sakė pats N. Puteikis.

DELFI ketvirtadienį susisiekus su pačia R. Janutiene, ji teigė pasiūlymą dirbti Seime iš N. Puteikio gavusi netikėtai.

„Tai buvo po to, kai aš, savo socialinio tinklo paskyroje viešindama man atsiųstą informaciją apie tai, kaip viena lietuviška verslo firma Norvegijoje išnaudoja savo darbuotojus vilkikų vairuotojus, iškėliau klausimą dėl nacionalinio transliuotojo galimo šališkumo“, - sakė R. Janutienė.

Pasak pašnekovės praėjusių metų lapkritį su ja susisiekė Norvegijoje dirbantys lietuviškų firmų darbuotojai, vilkikų vairuotojai, kurie papasakojo apie tai, kad Norvegijos žiniasklaidoje jau kuris laikas plačiai rašoma apie lietuvių vairuotojų kovą su savo darbdaviu, kuris įtariamas klastojęs dokumentus ir taip nusukdavęs nuo darbuotojų dalį jiems priklausančio atlyginimo.

„Aš jiems patariau kreiptis į žiniasklaidą dėl savo bėdų ir viešinti šią istoriją ir Lietuvoje. Tuomet iš jų sužinojau, kad jie jau prieš kurį laiką buvo kreipęsi, ir ne į kokią nors komercinę žiniasklaidos priemonę Lietuvoje, o į visuomeninį transliuotoją LRT, prašydami paviešinti jų vergovę lietuviškam verslininkui užsienyje, su jais susisiekė LRT žurnalistai, ėmė interviu, tačiau istorija dienos šviesos taip ir neišvydo“, - DELFI pasakojo R. Janutienė.

Pasak jos, tuomet ji tai paviešino savo socialinio tinklo profilyje, ir kreipėsi į Seimo narį N. Puteikį dėl galimo visuomenei aktualios informacijos selektyvinimo LRT.

Seimo narys parašė oficialų paklausimą visuomeniniam transliuotojui, o pačią R. Janutienę pakvietė prisijungti prie jo politinio pasitikėjimo komandos Seime ir padėti parengti pataisas, kurios įpareigotų žiniasklaidos priemones deklaruoti savo politinį, finansinį ar įtakos grupių šališkumą, kai toks yra.

Anot R. Janutienės, būtent ties tokiomis įstatymų pataisomis ji šiuo metu dirbanti Seime.

„Visuomenė turi žinoti, kad iš mokesčių mokėtojų išlaikomas visuomeninis transliuotojas yra ta žiniasklaidos priemonė, kurioje yra užtikrinama teisė ir galimybė visoms nuomonėms ir temoms, kurios neprieštarauja Lietuvos įstatymams, t.y. nekursto nesantaikos, neskatina negatyvių įpročių ir kt.

Kita aspekto pusė, kad Lietuvos žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, kuri vėlgi yra išlaikoma iš mokesčių mokėtojų lėšų, turėtų turėti įstatymu numatytą prievolę stebėti ir vertinti atvejus, jeigu yra cenzūruojama nuomonių įvairovė. Lygiagrečiai turėtų atsirasti įstatymo pataisos, kurios reglamentuotų žiniasklaidos priemones deklaruoti savo šališkumą, jei toks atsiranda“, - sakė R. Janutienė.

Informaciją apie užsienyje vežėjų išnaudojamus lietuvius R. Janutienė savo socialinio tinklo paskyroje pradėjo viešinti lapkritį.

Seimo nario Naglio Puteikio vadovaujama Centro partija jau ruošiasi kitų metų Seimo rinkimams. Praėjusių metų spalio mėnesį surengtoje spaudos konferencijoje visuomenei buvo pristatytas partiją į rinkimus vesiančio sąrašo lyderis, paskelbta ir apie kiek pasikeitusį partijos pavadinimą.

Partija esą vadinsis „Centro partija – gerovės Lietuva“. „Tai susiję su prezidento G. Nausėdos darbais“, – neslėpė N. Puteikis. Sąrašo viršuje bus Povilas Gylys, Rūta Janutienė, Kristupas Krivickas ir N. Puteikis. R. Janutienė spaudos konferencijoje sakė, kad naujuoju partijos pavadinimu bus siekiama išlaikyti „gerovę“, o ne nuo jos bėgti. Galų gale partija registruota kaip Centro partija "Gerovės Lietuva".

R. Janutienė sakė, kad nors buvo per Seimo rinkimus buvo remiama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), tačiau dabar pasirinko į rinkimus eiti kartu su Centro partija, dėl asmeninio ryšio su Romualdu Ozolu.

Kol kas lieka neaišku ir kas bus faktinis sąrašo lyderis. R. Janutienė sakė, jog žada ir visuomenei leisti reitinguoti šį sąrašą.