D. Bradauskas ir Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros centro vadovė Jolita Janušonienė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų buvo sulaikyti pernai liepą, jiems pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Nušalinimą nuo pareigų pratęsti merui prašiusi prokurorė tai argumentavo siekiu greičiau ir nešališkiau ištirtos nusikalstamas veikas, kurias jis galimai padarė vykdydamas savo tiesiogines tarnybines funkcijas, susijusias su jo užimamomis pareigomis.

Panevėžio apylinkės teismo sprendimu jis nuo pareigų nušalintas iki balandžio 10 dienos.

D. Bardauskas Kupiškio rajono savivaldybei vadovauja antrą kadenciją, meru pirmąkart jis buvo išrinktas 2015 metais. D. Bardauskas yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, tačiau teisėsaugai pranešus apie įtarimus, mero narystė partijoje buvo sustabdyta.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba bei prekybos poveikiu Kupiškio rajono savivaldybėje.

Tyrimas vyksta dėl pernai liepos 6 dieną vykusio kūrybos ir menų festivalio „Stichijos“ organizavimo aplinkybių. Jį organizavo Kupiškio kultūros centras.

Įtariama, kad kai kuriems asmenims buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vykdyti prekybą minimo renginio metu, o už tokių išskirtinių sąlygų sudarymą piktnaudžiavimu įtariami asmenys gavo neteisėtą atlygį.

Taip pat įtariama, kad dalis šiam festivaliui reikalingų paslaugų buvo įsigyta neteisėtai, piktnaudžiaujant tarnyba, klastojant viešųjų pirkimų dokumentus.