Ministras šiuos žodžius neigė, tikindamas, kad informacija neatitinka tikrovės.

„Šiandien tikrai norėčiau jus informuoti apie savo poziciją ir apie pasirodžiusią naują informaciją. Pirmiausia noriu paneigti šiandien pasirodžiusią tikrovės neatitinkančią informaciją, kurią spaudoje buvo paminėjęs prezidentas. Informuoju, kad nuo mano darbo pradžios, susisiekimo ministru, nuo rugpjūčio pabaigos priimta daugiau kaip 500 žmonių susisiekimo sektoriuje. Iš naujai priimtų didžiausią dalį sudaro techninės, inžinerinės srities darbuotojai“, – aiškino ministras.

„Į vadovaujančias pareigas pagal šios dienos informaciją, darbuotojų priimta nebuvo. Į susisiekimo ministeriją per šį laikotarpį buvo priimti trys valstybės tarnautojai ir vienas darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį. Nei vienas iš tų asmenų nepriklauso minimai partijai. Maža to, paminėsiu ir tautinį aspektą – nei vienas iš jų nėra nei lenkas, nei priklausantis kitai Lietuvoje gyvenančiais tautinei mažumai“, – faktus bėrė ministras.

Jaroslavas Narkevičius

J. Narkevičius svarstė, kad galbūt prezidentas yra klaidinamas.

„Susidaro įspūdis, kad prezidentas yra klaidinamas. Kyla tik klausimas, kas tą daro ir kodėl tai daro, kas siekia jį klaidinti. Kodėl prezidentas yra klaidinamas ir kas siekia tai daryti“, – sakė jis.

J. Narkevičius teigė, kad jei žmonės yra nepriimami į darbus vien dėl to, kad jie priklauso tam tikrai partijai, taip yra daromas nusikaltimas.

„Ir priklausomumas partijai negali būti trukdis užimti vieną, ar kitą vietą. Tai garantuoja Konstitucija ir pagal tai vertinti, ar asmuo atitinka tam tikroms pareigoms yra nusikaltimas“, – susisiekimo ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė ministras.

„Išvadas galima analitiniu būdu padaryti, matomai jis tą informaciją gauna iš aplinkos. Klausimas kyla, kodėl ta aplinka jam informaciją teikia“, – kalbėjo ministras.

Paklaustas, ar ministras kaltina prezidento patarėjus ir jo komandą, J. Narkevičius tiksliai atsakyti negalėjo. Tačiau tikino, kad galbūt galima daryti ir tokią prielaidą.

Politikas pridūrė, kad net nesupranta iš kur prezidentas gavo jo paminėtus skaičius.

Jaroslavas Narkevičius

Prezidentas G. Nausėda interviu klausė, kokių dar argumentų reikia, kad ministras būtų patrauktas iš posto.

„Žmogus, kuris įdarbino jau turbūt mažiausiai 20 savo partijos bičiulių arba žmonių, susijusių su partijos nariais ministerijoje dispozicijoje esančiose įmonėse. Kokių dar reikia? Kokių dar reikia įrodymų siekiant pasakyti, kad šis ministras netinka šioms pareigoms ir turėtų trauktis“, – ketvirtadienio rytą LRT radijui sakė prezidentas.

DELFI primena, kad prezidentas jau ne kartą paragino ministrą trauktis iš užimamų pareigų. Tačiau pats J. Narkevičius tai daryti atsisako.

Premjeras Saulius Skvernelis taip pat sako nematantis argumentų, kodėl J. Narkevičius turi palikti pareigas. Jo teigimu, sprendimas bus priimtas sausio 14 dieną, situaciją aptarus su valdančiąja koalicija.