Šis ženklas nurodo, kad įmonė, gamindama produkciją, imasi priemonių, skirtų apsaugoti aplinką ir žmonių sveikatą.

„Šiandien kreipėmės į Aplinkos apsaugos agentūrą su prašymu įvertinti, ar „Ecolabel“ ženklinimas gali būti taikomas įmonės produkcijai“, – feisbuke ketvirtadienio vakarą rašė V. Sinkevičius.

Jis tvirtino, kad „Grigeo“ situaciją seks asmeniškai, o atliekamų tyrimų rezultatai turės parodyti, kas vyko iš tiesų.

„Tyrimai negali pasibaigti niekuo, jų rezultatai turi parodyti, kas iš tiesų įvyko, kodėl gyventojai nebuvo išgirsti iš karto, kodėl net po perspėjimų niekas nesiėmė veiksmų“, – rašė V. Sinkevičius.

Anot jo, vienintelis teigiamas dalykas yra tai, kad taršos problema Klaipėdoje pagaliau yra sprendžiama.

„Vienintelis pozityvus dalykas yra tas, kad pastaraisiais metais gyventojai pagaliau sulaukė palaikymo aukščiausiu politiniu lygmeniu ir problema Klaipėdoje yra sprendžiama. Jei ne tai, šiandien turbūt būtume net nežinoję, kokio masto žala gamtai yra daroma“, – tvirtina eurokomisaras.

Klaipėdos prokurorai antradienį paskelbė pradėję tyrimą dėl taršos Klaipėdoje. Įtariama, kad už tai gali būti atsakinga čia veikianti bendrovė „Grigeo Klaipėda“.

Prokurorų teigimu, įmonė nevalytas nuotekas į Kuršių marias galėjo leisti specialiai tam sumontuotu aplinkvamzdžiu, o žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.

Antradienį taip pat sustabdyta ir prekyba „Grigeo“ akcijomis biržoje.