„Kiek atsimenu komentarus gelbėtojų, kurie gelbėja skęstančius, tai daugelis jų būna alkoholio išgėrę žmonės. Faktas, kad jie neišgeria to pliaže. Jie ateina iš namų išgėrę. Tikrai tuo draudimu šios problemos neišspręsime. Ką padarysime, tai šalia vaikų, kurie guli su tėvais, ilsisi, deginasi, šalia tų žmonių nebus galima vartoti alkoholio“, – sakė R. Karbauskis.

Anot „valstiečių“ lyderio, norintys prie vandens telkinių įsigyti alkoholinių gėrimų, tą galės padaryti 50 metrų nuo pliažo.

„Pliaže, kai atsiranda paviljonų, tai žmonės, kurie vartoja alkoholį, gali sudaužyti stiklinę ar dar ką nors padaryti, šalia vaikų yra. Kam tai daryti? Mūsų nuostata buvo, kad ten prekiauti alkoholiu neleistume. (...) Bet už 50 metrų be jokių problemų galės nusipirkti ir vartoti alkoholį, tik negalima to daryti pačioje kopų zonoje“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė R. Karbauskis.

„Jei kam nors nepatiks, visuomenė atmes tuos sprendimus, tokiu atveju mes ar kažkas juos keis. Šiuo atveju perteklinių draudimų tikrai nepriėmėme“, – pridūrė jis.

2017 metų gegužę priimtos įstatymo pataisos numato, kad nuo 2020 metų mokamuose masiniuose renginiuose (festivaliuose, šventėse ir mugėse) bus leidžiama prekiauti tik silpnu alkoholiu – iki 7,5 laipsnio stiprumo, o nemokamuose – tik specialiose zonose.

Nuo 2020 metų vasaros sezono metu alkoholiu nebus galima prekiauti kurortų lauko kavinėse, poilsio ir turizmo vietose – pliažuose, parkuose, aikštėse; savivaldybės tokių licencijų nebeišduos.