Darius Jasaitis
„Viliuosi, kad tai yra klaida, arba labai neilgai vykdytas elgesys, nes protu nesuvokiama“, – emocingai kalbėjo Neringos meras.

„O ką girdėjau kalbant prokurorui, kad tai lyg tyčinis įrenginys, apeinantis valymo įrenginius. Tai protu nesuvokiama, kaip taip gali būti. Ir be galo džiaugiuosi šiuo atveju, atsimindamas dujų terminalo poveikio aplinkai vertinimą, kuriame buvo teigiama, kad vyraujančios srovės yra iš Kuršių marių į Baltijos jūrą. Nors Palangai didžiulė užuojauta“, – DELFI sakė D. Jasaitis, ir pridūrė, kad nors dar nežino, kokie teršalai buvo leisti į Kuršių marias, viliasi, kad jie nėra itin kenksmingi.

„Atvirai pasakius, protu nesuvokiama, kaip žmonės gyvena Lietuvoje ir savo rankomis žudome savo žemę, vandenį ir anūkų, vaikų ateitį“, – kalbėjo Neringos meras.

2015 metais Neringos meras D. Jasaitis džiaugėsi, kad po 10 metų mokslininkai vėl leido maudynes Kuršių mariose. Tą kartą jis net gėrė Kuršių marių vandenį, gyventojus tikindamas, kad vandens kokybė tikrai gera. 2020–ųjų metų pirmosiomis dienomis D. Jasaitis jau kalbėjo, kad galbūt vietiniams reikia tikrintis sveikatą, kaip kad darė Alytaus gaisrą gesinę gaisrininkai.

„2015 metais aš gėriau vandenį, prie Klaipėdos, iš marių. Ir dabar galvoju, ar visiems neringiškiams žvejams, kurie žvejoja ir valgo žuvį, ar nereikia kaip Alytaus gaisrininkams darytis tyrimų. Jeigu tai yra kenksminga, nes gruntiniai vandenys, šuliniai Neringoje tiesiogiai yra susiję su Kuršių marių vandenimis. Duok Dieve, kad tie atliekų kiekiai nedideli, atsiskiedžia ir nebus pavojingi nei žuvims, nei žmonėms, viliuosi“, – kalbėjo meras.

D. Jasaitis sakė, kad laukia aplinkosaugininkų vertinimo.

DELFI primena, kad pažeidimus dėl netinkamo nuotekų tvarkymo užfiksavo Aplinkos apsaugos departamentas, kurio specialistai įmonei davė nurodymą nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą.

Aplinkosaugininkai taip pat žada atlikti tyrimą, kurio metu suskaičiuos aplinkai padarytą žalą pagal išleistą nuotekų kiekį.

Už aplinkos taršą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.