Partijos pirmininkas interviu lrytas.lt sakė, kad iš savo sukauptos nemažos politinės patirties gali pasakyti, kad „mūsų ministrai yra vieni iš geriausių“.

Primindamas, kad taip pat jų partijos deleguotų ministrų veiklą vertino ir premjeras, sakydamas, kad pagaliau susisiekimo ministerija pradėjo dirbti, o ir R. Tamašunienė labai gerai tvarkosi.

DELFI primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda jau ne kartą pareiškė, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius toliau ministro pareigų eiti nebegali. Tačiau V. Tomaševskis ir toliau kartoja, kad argumentų, kad ministras nebedirbtų, nėra.

Jaroslavas Narkevičius

„Nėra jokių rimtų argumentų, kad ministras nedirbtų. S.Skvernelis sako, kad ministras dirba gerai“, – lrytas.lt sakė politikas.

Paklaustas, ar prezidentas G. Nausėda nekeičia savo nuomonės dėl J. Narkevičiaus, vien dėl to, kad nenori kaitalioti savo pozicijos, V. Tomaševskis su šiuo teiginiu sutiko.

„Taip, galiu sutikti su jūsų išsakyta nuomone. Nėra jokių argumentų, o jeigu bus naujų argumentų, tai bus svarstoma“, – teigė Europos Parlamento (EP) narys.

Jaroslavas Narkevičius, Gitanas Nausėda

V. Tomaševskio teigimu, kol kas klausimas dėl pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos, jei J. Narkevičius iš ministro pareigų būtų atleistas, net nėra svarstomas.

LLRA–KŠS lyderis tikino, kad santykiai koalicijoje yra geri ir konstruktyvūs.

„O jeigu reikėtų apibendrinti vienu sakiniu, tai mes esame patenkinti bendradarbiavimu visų trijų partijų ir ketvirtosios frakcijos“, – lrytas.lt sakė V. Tomaševskis.

DELFI primena, kad susisiekimo J. Narkevičiaus likimas bus svarstomas sausio 14 dieną, kai rinksis daugumos koalicinė taryba. Tokį sprendimą priėmė premjeras Saulius Skvernelis.

DELFI primena, kad prezidentas G. Nausėda tikino, kad ministrui J. Narkevičiui suteikia pasitikėjimo kreditą. Kiek vėliau pareiškė, kad J. Narkevičiumi jis nepasitiki.

Premjeras S. Skvernelis tvirtino, kad teisinių argumentų keisti ministrą nemato.

Ir nors praėjusią savaitę po susitikimo su premjeru prezidento atstovai žurnalistams paskelbė, kad sprendimas dėl J. Narkevičiaus bus priimtas šią savaitę, sprendimo data perkelta į sausio 14 dieną.