A. Daugėla DELFI teigė, kad labiausiai troško, kad viskas vyktų sklandžiai ir visi būtų sveiki. „Kevino geras apetitas, gerai miega, – džiaugėsi A. Daugėla. – Kartu su mama labai džiaugiamės sūnumi.“

Gimdymas truko 36 valandas, tad vyras neslepia, kad reikėjo kantrybės. „Kai laukiau sūnaus begimstant, galvoje buvo tik viena – kad kuo greičiau viskas baigtųsi ir visi būtų sveiki, – kalbėjo vyras ir pridūrė, kad būti pirmu šalyje tik prideda džiaugsmo prieskonių. – Taip nutiko, kad buvome pirmi. Ir tik dar smagiau. Geras startas ateiti į pasaulį pirmam.“

A. Daugėla Norvegijoje gyvena jau vienuolika metų, sūnaus jis susilaukė su mylimąja latve.

Kaip skelbia norvegų portalas vg.no, kūdikis į pasaulį pasibeldė šešiomis dienomis anksčiau, nei buvo planuota. Kūdikis sveria 3400 gramų, yra 53 cm ūgio.

Kevinas – pirmasis poros kūdikis, kuris į pasaulį atėjo po 36 val. trukusio gimdymo. Kevinas gimė praėjus trylikai minučių po vidurnakčio ir pirmąja vieta dalijasi su tą pačią naktį gimusiu Fabianu. Tiesa, Fabianas gimė kiek vėliau – 23 min. po vidurnakčio.

A. Daugėlos ir Violos Brenholmos kūdikis akimirksniu tapo tikra žvaigžde Norvegijoje. Apie pirmuosius į pasaulį šįmet pasibeldusius kūdikius rašė ne vienas vietinis naujienų tinklapis.

Netrukus sveikinimai Kevinui bei jo tėvams pasipylė ir Norvegijos lietuvių grupėje feisbuke.

JT Vaikų fondas (UNICEF) skaičiuoja, kad pirmąją naujųjų metų dieną pasaulyje turėjo gimti per 392 000 kūdikių, daugiausiai jų – 67 385 – Indijoje. Toliau rikiuojasi Kinija (46 299), Nigerija (26 039), Pakistanas (16 787), Indonezija (13 020), JAV (10 452), Kongas (10 247) ir Etiopija (8 493).