Paskutinėmis gruodžio dienomis nuo didžiulio vėjo eglė nebeišlaikė savo puošnios viršūnės. Ši nulinko, o galiausiai visai nulūžo.

„Tai nebe pirmas kartas, kai viršūnė nulinko. Gelbėjome ją jau tris kartus, kol metalas nebeatlaikė lankstymo pirmyn atgal ir lūžo“, – teigė Panevėžio miesto savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus dizaino specialistas Arvydas Narkevičius.

Iš karto po švenčių, ketvirtadienio rytą, prie eglės darbavosi ją puošusios ir prižiūrinčios įmonės „Lumidėja“ darbuotojai. Dabar eglės viršūnė vėl tokia, kokia ir buvo. Tačiau po tokios pagalbos tuoj pat prireikė ir bendrovės „Panevėžio gatvės“ pajėgų.

Paaiškėjo, kad Naujųjų naktį kažkas nuo eglės nustūmė ir nuo elektros laidų nutraukė ant žemės sukonstruotas deimantines figūras. Į policiją dėl šio incidento Savivaldybė nesikreipė.

„Sutvarkėme ir elektros trikdžius, gal jau nieko daugiau nebenutiks ir eglę po Trijų karalių šventės nupuošime. Nepaisant tokių nesklandumų, šiemet šventinis laikotarpis ramiai praėjo – gal vaizdo kameros, sumontuotos prie J. Miltinio dramos teatro, padėjo“, – svarsto A. Narkevičius, vėjo ir žmonių niekdarystes pavadinęs tiesiog menkomis išdaigomis.