Ministrai žurnalistams teigė su Vyriausybės vadovu aptarę 2020-ųjų darbus. Pats S. Skvernelis susitikimų nekomentavo.

Susitikimas su A. Veryga buvo įrašytas premjero darbotvarkėje, apie susitikimą su J. Narkevičiumi iš anksto skelbta nebuvo.

Narkevičius: kalbėjomės apie darbo reikalus

„Mes kalbėjome apie darbo reikalus, apie laukiamus iššūkius, darbinius iššūkius“, – sakė J. Narkevičius.

„Tai normalus, eilinis, darbinis pasitarimas“, – teigė jis.

Ministras nedetalizavo, kokius darbus aptarė su premjeru, nes tvirtino skubantis į kitą susitikimą.

Prezidentas jau ne kartą ragino atstatydinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotą susisiekimo ministrą, sulaukusį kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių, elgesio per komandiruotę užsienyje, lėšų skirstymo asfaltuoti keliams.

Jaroslavas Narkevičius

Papildomų pinigų keliams sulaukė J. Narkevičiaus rinkimų apygarda bei gatvė, kurioje gyvena premjeras Saulius Skvernelis.

J. Narkevičius sakė penktadienį su premjeru neaptaręs savo ateities poste.

Premjeras ir valdančioji dauguma sako, kad klausimą dėl ministro spręs sausio viduryje.

„Koks bus, toks bus“, – teigė J. Narkevičius, paklaustas, kokio sprendimo tikisi.

A. Veryga aptarė gydymo įstaigų jungimą, vaistus

Sveikatos apsaugos ministras sakė, kad su premjeru aptarė planuojamą gydymo įstaigų jungimą ir susidariusią situaciją dėl kompensuojamųjų vaistų.

A. Veryga tvirtino, jog svarstoma jungti kai kurias ligonines Vilniuje ir Klaipėdoje, tačiau konkrečių planų kol kas nedetalizavo ir teigė, kad „tai yra pradinės idėjos“.

Ministras sakė, kad tai leistų geriau planuoti paslaugas, nes dabar įstaigos be reikalo konkuruoja.

„Kiekviena įstaiga, veikdama atskirai, ji stengiasi maksimaliai daug paslaugų atlikti, kartais net tų pačių paslaugų. Jos konkuruoja dėl tų pačių gydytojų vietoje to, kad susiplanuotume, susisrautuotume, kad vienoje vietoje būtų galima vystyti vienas paslaugas, kitoje kitas“, – sakė A. Veryga.

„Tikrai yra labai daug darbų, reikia apsispręsti, ką yra realu suspėti dar padaryti, turint galvoje, kad tai yra rinkiminiai metai, kažkokių reforminių sprendimų Seimas greičiausiai nepriims“, – kalbėjo ministras.

Aurelijus Veryga, Saulius Skvernelis

Vyriausybė 2019 metų pabaigoje pritarė ligoninių Kaune pertvarkai – Respublikinė Kauno ligoninė bus prijungta prie Kauno klinikinės ligoninės.

A. Veryga sakė su premjeru taip pat aptaręs, kaip spręsti situaciją, susijusią su pirmojo pigiausio kompensuojamojo vaisto tvarka.

Ši tvarka buvo įvesta pernai, tačiau Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas stabdo jos galiojimą nuo šių metų vasario pabaigos konstatavęs, kad tokių taisyklių negalima tvirtinti ministro įsakymu.

A. Veryga teigė, kad svarstoma kreiptis į Konstitucinį Teismą išaiškinimo, „kokio lygio sprendimus gali priiminėti ministras, kaip nuspręsti, kur tie įgaliojimai baigiasi, kur jie prasideda“.

„Mano supratimu ir kai kurių teisininkų nuomone, viską kelti į įstatymą, kelti visas, kad ir smulkiausias detales nėra visiškai racionalu“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

Pirmojo kompensuojamojo vaisto tvarką A. Veryga bandė įtvirtinti įstatyme, tačiau Seimas jo nepriėmė.

Ši tvarka apibrėžia, kad pacientui pirmą kartą arba po pertraukos paskyrus kompensuojamą vaistą, jam vaistinėje turi būti parduodamas pigiausias kompensuojamas vaistas.