Tokį prašymą Seimo pirmininkui, Seimo valdybai ir Seimo nariams, D. Raudonienė pateikė atsižvelgusi į tai, kad jos įgaliojimų laikas de facto pasibaigė 2019 m. gruodžio 23 d.

Taip pat D. Raudonienė prašo pripažinti netekusiais galios Seimo valdybos 2019 m. gruodžio 20 d. sprendimus „Dėl Daivos Raudonienės atostogų ir pavadavimo“ ir „Dėl leidimo dirbti kitą darbą pagal darbo sutartį išdavimo Daivai Raudonienei“.

Pasak D. Raudonienės, Seimo valdybos sprendimai buvo priimti neįvertinus 2009 m. gegužės 15 d. Konstitucinio Teismo sprendime pateikto išaiškinimo: „Tokiu atveju Aukščiausiojo Teismo pirmininkas (ar šio teismo skyriaus pirmininkas), kurio, kaip pirmininko, įgaliojimų laikas de facto pasibaigė, tačiau de jure jis nėra atleistas, nes nėra priimtas atitinkamas individualus teisės taikymo aktas, negali būti laikomas pagal Konstituciją turinčiu Aukščiausiojo Teismo pirmininko (ar šio teismo skyriaus pirmininko) įgaliojimus.“

D. Raudonienė taip pat pabrėžia, kad šiuo metu nedirba jokio kito darbo pagal darbo sutartį.
2019 m. gruodžio 20 d. Seimo posėdyje buvo balsuojama dėl Seimo kanclerės atleidimo iš pareigų. Už atleidimą balsavus 19 Seimo narių, prieš – trims ir 45 susilaikius, Seimo kanclerė nebuvo atleista.

Pagal Seimo statutą kanclerį Seimo pirmininko siūlymu penkeriems metams skiria ir iš pareigų atleidžia Seimas.