Į Palangą pasigėrėti fejerverkais nuo tilto važiavo, kas tik netingėjo. Miesto gatvėse neliko laisvos vietos automobiliams pastatyti, todėl pavėlavusieji suko ratus, ieškodami nors menko tarpelio. Dėl to kai kuriems ir Naujuosius teko sutikti automobilyje.

Kuriems pasisekė rasti vietą automobiliui pastatyti, J. Basanavičiaus gatve tekini bėgo prie jūros tilto. Kad tik nepavėluotų! Deja, prasibrauti pro minią iki jūros buvo neįmanoma, todėl teko „rinkti trupinius nuo stalo“ arba pasigrožėti fejerverkais iš Jūratės ir Kastyčio skvero.

Maždaug po dešimties minučių daugiatūkstantinė minia patraukė atgal. Tenka konstatuoti, kad neblaivių ir triukšmingai sutinkančiųjų Naujuosius buvo mažuma.

Po valandos centrinė kurorto gatvė ištuštėjo. Liko tik perpildytos šiukšliadėžės ir tvarkingai surikiuoti tušti šampano buteliai.

Užtat susidarė milžiniškos spūstys norinčiųjų išvažiuoti iš miesto.

O jau paskui basankėje ėmė karaliauti jaunimas, sukantis ratus iš vieno klubo į kitą: pradėję „Šachmatine“ ėjo į „Flamingą“, iš jo – į „Basanovą“ arba greta esantį „Dr. Who“. Jei ten nepatiko, kartodavo maršrutą iš naujo, tik atvirkštine tvarka.

Vieną pirmųjų iškvietimų Palangos policijos komisariatas sulaukė būtent dėl garsios muzikos, sklindančios iš vieno paminėtų klubų. Pastarojo administratorius su pareigūnais nesiginčijo ir geranoriškai sutiko pritildyti garsą.

Paskui į komisariatą buvo atvežti jaunuoliai, susikivirčiję su buto, kurį išsinuomojo šventėms, savininku. Paskui juos buvo atvežtas ir verslininku prisistatęs vyriškis nubrozdinta kakta, kuriuo skundėsi žmona, esą tas apspardė jos automobilį.

Po kelių minučių teko skubėti malšinti įsiplieskusį konfliktą viename iš klubų. J. Basanavičiaus gatvėje raitėsi jaunuolis, kuriam akis graužė pipirinės dujos, – šių akiplėšai papurškė klubo apsaugininkas.


Nukentėjusysis tvirtino esąs niekuo dėtas, tik gynęs draugą, kurį puolė penkiese. Kas pradėjo konfliktą, sunku pasakyti, nes visi tvirtino nieko neužkabinėję, tik gynęsi. Vis atsimerkti negalintį bičiulį guodė draugas, Naujųjų į Palangą grįžęs iš Olandijos.

Sulaukta dar vieno pranešimo, esą namo po švenčių grįžusios damos vyras neįsileidžia namo. Policijos ekipažui nuvykus nurodytu adresu, paaiškėjo, kad vyras tiesiog kietai miegojo ir negirdėjo durų skambučio.

Policijos pareigūnams patruliuojant J. Basanavičiaus gatve dėmesį patraukė neapšviestoje vietoje kažką daužanti grupė jaunuolių. Privažiavus paaiškėjo, kad čia rankos miklinamos daužant žaidimo automatą su bokso kriauše. Netrukus prie vaikinų prisijungė ir linksmos merginos, nepabūgusios iššūkio ir „išmušusios“ apie 600 kg.

Tuo metu į „medžioklę“ išsiruošė didelius maišus ir žibintuvėlius pasiruošė piliečiai, ieškantys „depozito“. Vienas jų pajudėjo nuo Vytauto gatvės, kitas ėjo nuo tilto Vytauto gatvės link. Pasišviesdami žibintuvėliais jie atidžiai tyrinėjo šiukšlių dėžių turinį, ieškodami tinkamos taros.

Prie vieno naktinio klubo vėl įvyko susistumdymas, kurio rezultatas – nuo dujų perštinčios akys.

Siekdami užgesinti besiplieskiantį konfliktą prie kubo atvyko net keli policijos ekipažai. „Jau net švenčių švęsti normaliai nebegalima“, – nepatenkintas, jo manymu, per dideliu pareigūnų dėmesiu, burbuliavo vienas klubo lankytojų.

Paryčiais J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrę restoranai ir klubai baigė darbą, svečiai ramiai išsiskirstė ilsėtis. Tik ištvermingiausieji sėdo į taksi, skubėdami tęsti linksmybių.

„Labai jau rami naujametė naktis. Gal žmonės išmoko linksmintis?“ – svarstė policijos pareigūnai.