Naujųjų sutikimo šventė sostinėje prasidėjo dar dešimtą valandą, įspūdinga 3D vaizdo projekcijų instaliacija ant varpinės bokšto, o laikrodžiui mušant vidurnaktį, danguje sužibo fejerverkai.

Pasak instaliacijos ant bokšto kūrėjų, projekcija ant unikalios struktūros Varpinės yra techniškai sudėtingas projektas, reikalaujantis ypatingo atidumo ir preciziškumo. Prie šio projekto dirbo 5 savo srities specialistai, tarp kurių – šviesų dailininkas, lazerių programuotojas ir techninė beveik 20 žmonių komanda.

Kauniečiai į Naujųjų sutikimo šventę Rotušės aikštėje pradėjo rinkis šiek tiek po dešimtos. Savivaldybė kauniečiams padovanojo renginį pavadinimu „Kosminiai Naujieji Kaune“. Kaip ir pernai, Rotušės aikštėje skambės elektroninės muzikos garsai, o pirmą nakties susirinkusiųjų nuotaikas diriguos „Happyendless“.

Klaipėdiečiai 2020-uosius pasitiko Teatro aikštėje. Naujametiniai fejerverkai tradiciškai buvo leidžiami iš Piliavietės ir matomi Teatro aikštėje bei Danės krantinėse.

Beje, klaipėdiečiai buvo kviečiami į Naujus metus ne žengti, o įčiuožti, mat čia pat, Teatro aikštėje, įkurta čiuožykla dirbo iki pat laikrodžiui išmušant dvyliktą.

Didžiosiose miestų aikštėse susirinkę asmenys buvo raginami ne tik nesinešti savo pirotechninių priemonių, bet ir nešauti šampano. Tiesa, šiuos Naujuosius kiek kitaip galėjo sutikti tie, kurie gimė 2020-ųjų sausio pirmąją. Dvidešimtmečiams jau galima šauti šampaną.

Skaičiuojant paskutines dienas iki Naujųjų, pasirodė daugybė patarimų, kaip reiktų sutikti 2020-uosius. Astrologai tvirtino, kad Žiurkės metus reiktų pasitikti ragaujant sūrį. Beje, teigiama, kad tai baltosios metalinės žiurkės metai.

Pasitinkant Naujuosius kai kurie prisimena ir liaudies išmintį. Teigiama, kad jei pirmąją metų dieną sninga – visus metus bus blogas oras, o giedra žada gerą derlių.

Tačiau tai tėra tik patarimai ir liaudies išmintis, pastaruoju metu lietuviai Naujuosius pasitinka gėrėdamiesi dangų nuspalvinančiais fejerverkais, tad didžiosiose miestų aikštėse netrūko švenčiančių: nuo senyvo amžiaus, iki mažiausiųjų, kuriuos tėvai atlydėjo pasigrožėti švente.

O policijos pareigūnai jau nuo vidurdienio ragino visuomenę švęsti atsakingai it tvirtino, kad būriai pareigūnų jau pasiruošę saugoti ir padėti.

Sausio 1-oji – kruviniausia diena metuose. Tokią liūdną tiesą konstatuoja Bendrasis pagalbos centras (BPC) ir grindžia ją skaičiais. Naujųjų metų naktį, iškart po vidurnakčio į BPC pasipila kone dvigubai daugiau skambučių nei įprastai. Dažniausiai prireikia policijos ir greitosios pagalbos, o pagrindinė to priežastis – upėmis besiliejantis alkoholis.