„Sureaguočiau su palinkėjimu kitiems metams, kviečiu visuotiniam susitaikymui – vengti asmeniškumų ir smulkmeniškų peštynių, siekiant įžeisti, o ne atstovėti savo programines nuostatas. Ir platesne prasme aš matau, kad mums neįtikėtinai sunku susitaikyti tiek su skirtingomis nuomonėmis, tiek su istoriniais įvykiais. Matau inicijuojamus Seimo nutarimus dėl lietuvių tautos nedalyvavimo genocide, mes negalime atleisti Vilniaus lenkams dėl Vilniaus krašto, rusus kaltiname proputinišku veikimu, žydams – kad jie dėl kažko kalti.

Viskas kyla iš mūsų negebėjimo išgirsti, išklausyti, ir nebūtinai pritarti, bet gerbti kitokią nuomonę. Kalbant apie S. Skvernelio ir konservatorių kivirčą, tai yra išdava absoliutaus negebėjimo gerbti skirtingą nuomonę“, – kalbėjo G. Paluckas.

Jis pabrėžė, kad žmonės rinkimuose sprendžia, kas juos atstovaus, ir išrinkti asmenys, juos atstovauja, jie yra įgalioti tai daryti. Socialdemokratų partijos pirmininkas sakė, kad šiuo metu dar nėra prasmės kalbėti apie galimas koalicijas po rinkimų.

„ Žmonės išdalina mandatus, savo pasitikėjimą, ir iš to partijos lipdo koalicijas. Galiu pažadėti, kad mes tai padarysime pagal savo programines nuostatas ir siūlymus. Klaidų nekartosime ir programinių nuostatų dėl vienos ar kitos ministerijos neišsižadėsime.

Man visiškai neįdomu dėl ko vienas kitą taško „valstiečiai“ ir konservatoriai. Mes renkamės nedalyvauti šitame etikečių ir asmeniškumų klijavime“, – sakė G. Paluckas.

Skvernelio pareiškimas sukėlė reakciją

ELTA primena, kad S. Skvernelis interviu portalui tv3.lt Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partiją pavadino antivalstybine. Jis tvirtino, kad ši politinė jėga veikia prieš Lietuvą.

„Jūs pasakykite, kada ji veikė už valstybę? Ji daro visus žingsnius, kurie galiausiai nukreipti prieš mūsų valstybę arba visuomenę. Žmonės buvo skurdinami, buvo įvairūs sprendimai, kurie finansinę naštą užkrovė ne vienam dešimtmečiui į priekį, padaryti nesuprantami sprendimai“, – kalbėjo tv3.lt portalui S. Skvernelis.

Į šį pareiškimą feisbuke sureagavo TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis ir šios frakcijos narys Arvydas Anušauskas.

„Pagaliau premjeras ištarė B ir tapo visom prasmėm panašus į Karbauskį (ar Gražulį) (...) Taip šimtai tūkstančių žmonių, teisėtai balsuojančių už Tėvynė Sąjungą, paskelbti antivalstybiniais. Ar čia yra ką pridėti? Tikrai ne. Toks išpuikimas ir nesivaldymas, opozicijos niekinimas veda tik prie visiško politinio bankroto. Socdemai tikrai nori tokio sąjungininko po 9,5 mėn.?“, – savo feisbuko paskyroje sekmadienio vakarą klausia A. Anušauskas.