Namo gyventoja Ina Kazlauskienė LNK žinių reporterius vedžiojo po užlietą rūsį. Ir pasakojo, kad į kai kurias rūsyje esančias patalpas net negalima užeiti.

„Visas turinys, kuris išplaukė iš kanalizacijos vamzdyno subėgo iki mūsų. Ir čia pusiau bala, pusiau ežeras. Ir nieko negalima padaryti, atsirakinti rūsio durų. O vis tiek čia, klausykite, mūsų atsargos, mes kitur neturime, kur laikyti“, – situaciją nurodė moteris.

Labiausiai nukentėjo pirmo aukšto gyventojai – skendo viskas aplink. Kita namo gyventoja pasakojo, kad bute jau keitė kilimus, nes viskas buvo apsemta. O prieš kelerius metus braidžioti nemaloniame turinyje teko praktiškai iki kelių.

„O dabar Kalėdų rytą, tai klozetas buvo praktiškai pilnas, baisu. Vonioje šį kartą buvo praktiškai iki vidurio, šveičiau, bet dar matosi“, – po savo butą žurnalistus vedžiojo namo gyventoja Aldona Metlova.

Gyventojai su probleminiais vamzdžiais taikstosi jau kuris laikas. Bet namą administruojančios įmonės atstovė sako, kad yra kur kas senesnių namų, į kuriuos avarinei tarnybai tenka vykti kur kas dažniau. Visgi, specialistai žada patikrinti, kodėl gyventojai apsemiami.

„Avarija tame name buvo pašalinta ir lokalizuota per valandą nuo iškvietimo. Mūsų specialistai tikrai operatyviai sureagavo ir tą problemą pašalino. Artimiausiu metu tikrai vertinsime, ar ta problema yra nuolatinė. Nes jau yra ta problema, kad tinklus reikia atnaujinti, o gal tam reikia papildomo žmonių švietimo“, – LNK žinioms pasakojo namą administruojančios įmonės „Būsto valda“ atstovė Jolanta Venskutė.

Gyventojai tikina, kad su problema susidūrė ne kartą ir ne du per metus.

„Gana dažnai, tikrai dažnai. Į metus kokius 5–6 kartus, jei ne dar tankiau. Tai manau, kad tai jau problema“, – apie problemą pasakojo kita daugiabučio namo gyventoja Nijolė Andrusišina.

Fekalijomis buvo užlietos visos rūsyje laikomos maisto atsargos ir kiti daiktai. Kad būtų įmanoma pasiekti savo sandėlį, kai kurie gyventojai priversti bristi purvą tik pasidėję lentas.

Ne vieną daugiabutį administruojančios įmonės „Būsto valda“ atstovė sako, kad avarijų būtų mažiau, arba jų visai nebūtų, jei gyventojai atsakingiau rinktų, ką meta į kanalizacijos vamzdžius. Tokių avarijų ypač padažnėja per šventes, žmonės bando nuleisti viską, kas papuola po ranka. Santechnikai randa netgi drabužių.

„Žmonės ten supila ir bulvių atliekas, raugintus agurkus, dešras ir net tortus. Tai dalykai, kuriuos vėliau randa mūsų specialistai, valydami kanalizacijas. Paskutiniu metu buvo labai keistas atvejis, nes buvo rastas chalatas, randama ir skudurų, sauskelnių“, – LNK žinioms pasakojo įmonės atstovė.

Nors dalis vamzdžių šiame name yra pakeista, artimiausiu metu žadama papildomai vertinti, ar yra reikalingas kanalizacijos tinklų remontas ir bus tariamasi su gyventojais dėl darbų.