Daug dėmesio sulaukė Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio kelionė.

Gruodžio 11 dieną vykusiame Seimo valdybos posėdyje buvo nuspręsta išleisti parlamentarą vykti į asmeninę kelionę nuo kitų metų vasario 1 iki 29 dienos. Pats politikas žiniasklaidai nebuvo linkęs atskleisti, kur ir kokią kelionę planuoja.

Sausio mėnesį atsipalaiduoti planuoja ir kiti parlamentarai. Gruodžio 18 dieną vykusiame Seimo valdybos posėdyje į asmenines keliones sausio mėnesį buvo išleisti 4 parlamentarai.

Sausio 21–25 dienas ne Lietuvoje turėtų praleisti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Valius Ąžuolas. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovė Seime Vanda Kravčionok Naujuosius metus turėtų sutikti užsienyje, ją Seimo valdyba į asmeninę kelionę išleido gruodžio 28–sausio 4 dienomis.

Kitas LVŽS atstovas Viktoras Rinkevičius užsienyje praleis daugiau nei savaitę, nuo sausio 19 iki 27 dienos. Jo frakcijos kolega Valerijus Simulikas asmeninę kelionę planuoja sausio 20–23 dienomis.

Gruodžio 4 dieną Seimo valdybos sprendimu į asmeninę kelionę užsienyje išleista TS-LKD atstovė, Seimo vicepirmininkė Irena Degutienė. Ir ji Naujuosius metus turėtų sutikti ne Lietuvoje, kelionė suplanuota gruodžio 28–sausio 11 dienomis.

Dar lapkričio mėnesio viduryje, 13 dieną, Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovas Seime Jonas Varkalys parlamento valdybos buvo išleistas į asmeninę kelionę sausio 3–13 dienomis.

DELFI primena, kad Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektą rengusi darbo grupė nusprendė, kad parlamentarų darbas yra nepertraukiamas, todėl reglamentuoti jų atostogas per daug sudėtinga.

Konstitucinis Teismas dar 2005 metais konstatavo, kad Seimo, kaip Tautos atstovybės ir įstatymų leidžiamosios valdžios institucijos, veiklos nepertraukiamumas ir Seimo nario, kaip Tautos atstovo ir profesionalaus politiko, veiklos nepertraukiamumas jokiu būdu nereiškia, jog Seimo narys neturi ar negali pasinaudoti jam, kaip ir kiekvienam dirbančiam žmogui, priklausančia konstitucine teise į poilsį ir laisvalaikį, taip pat – kasmetines mokamas atostogas.

Šios Seimo kadencijos metu buvo net keletas pasiūlymų apibrėžti Seimo narių atostogas, tačiau tai reikiamo palaikymo parlamente nesulaukė.