Šiaulių apskrities VPK skelbia, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo Kodekso 140 straipsnį „Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“.

Pagal šį straipsnį, gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Policijos pareigūnai į namus Šiauliuose vyko sekmadienio vakarą, 19.30 val. Nepilnametei, gimusiai 2003 m., buvo nustatytas 0,96 prom. girtumas.

Įtariama, kad nepilnametė sumušė mamą, tačiau pastaroji dėl sužeidimų į gydymo įstaigas nesikreipė.

Šiaulių apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vadovas Artūras Šiliavas DELFI teigė, kad nepilnametė į areštinę uždaryta dviem paroms. Policijos pareigūnus išsikvietė nuo neblaivios dukros nukentėjusi 38-erių motina.

Policijos atstovas negalėjo komentuoti, ar nepilnametė anksčiau buvo žinoma pareigūnams.

Apie incidentą policijos pareigūnai informavo ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) specialistus.

VVTAĮT Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Silva Šimkevičienė DELFI teigė, kad šeima tarnyboms buvo žinoma ir anksčiau. „Tai vienintelis vaikas šeimoje“, – įvardijo specialistė.

Į klausimą, kokių veiksmų imsis vaiko teisių tarnyba po to, kai mergaitė išeis iš areštinės, ir ar ji galės grįžti į mamos namus, specialistė atsakė abstrakčiai: „Atsižvelgiant į geriausius vaiko ir šeimos interesus, bus ieškoma išeičių ir sprendimų, kad tokie ir panašūs atvejai nesikartotų“.

Šioje situacijoje buvo nesaugu pačiai mamai, tad, tarnybos teigimu, pagalba bus teikiamai ir jai, ir mamai. „Mergaitei pagalba teikiama ir bus teikiama toliau. Šeimai, t.y. kartu ir mamai, bus pasiūlyta įvairiapusė pagalba“, – tvirtino S. Šimkevičienė.