Anot Kaunas IN turizmo skyriaus vadovės Ingos Pažereckaitės-Kalėdienės, žiemą Kalėdų eglutės tampa kone pagrindiniu traukos objektu.

„Iš tikrųjų, taip. Kalėdų eglutė tampa savotišku žiemos traukos objektu. Žinoma, tai laikinas traukos objektas, bet kiekvienais metais mes turime galimybę vis kviesti ir kviesti turistus“, – sakė I.Pažereckaitė-Kalėdienė.

Anot jos, neseniai gauti duomenys parodė džiugius skaičius – pasirodo, į Kauną atvyksta vis daugiau užsieniečių.

„Gruodžio pabaigoje iš Statistikos departamento gavome paskutiniųjų mėnesių suvestinę ir žinios tikrai labai įkvepiančios ir džiugios. Atvykstančiojo turizmo skaičiai mus tikrai labai džiugino. Apgyvendinimo įstaigose skaičiai augo 9 proc., nakvynių skaičius augo dar daugiau. O kalbant apie visus žmones ir turistus bendrai, tai 30 proc. buvo lietuviai, 70 proc. buvo užsienio keliautojai, o penketukas šalių, iš kurių daugiausia sulaukiame žmonių: Vokietija, Lenkija, Rusija, Suomija ir Latvija. Jeigu žvelgiant į tolimąsias rinkas, turime ir turistų iš Izraelio, Kinijos, japonų“,– kalbėjo moteris.

Turistams, specialistės teigimu, Kaune tikrai yra ką veikti.

„Juos domina įvairūs dalykai. Net mes patys, kviesdami turistus, labai norime kiekvienai rinkai pasiūlyti ką nors išskirtinio. Jeigu kalbame apie Izraelio keliautojus, jiems įdomus krepšinis, istorija, Šarūnas Jasikevičius. Jeigu kalbame apie kaimyninių šalių keliautojus, jiems tai yra puiki išvyka su skaniu maistu, renginiais. Yra visas kompleksas, ką mes galime pasiūlyti

Mūsų pagrindinis tikslas yra, kad turistai kuo ilgiau pasiliktų čia“, – kalbėjo pašnekovė.

„Mes esame paruošę labai daug skirtingų maršrutų. Jeigu nenorite būti viduje ir norite tiesiog pasivaikščioti Kauno gatvėmis, mes turime daug gražaus gatvės meno – net specialus maršrutas yra. Galima užlipti į Katedros bokštą ir ten apsižvalgyti, pamatyti aikštę iš viršaus, galima užsikelti veikiančiais funikulieriais, kurie yra vieni seniausių. Taip pat maistas, ragavimas“, – taip pat pridūrė moteris.

Nepaisant to, yra ir iššūkių. Pavyzdžiui, mūsų turizmu vis dar gana sunkiai sekasi pritraukti žmones iš tolimųjų šalių.

„Vieną jau paminėjau – tolimosios rinkos. Mums vis dar sunku išlaikyti žmones, pavyzdžiui, japonai per vieną savaitgalį nori aplankyti visas tris Baltijos šalis. Su pavieniais žmonėmis mums sekasi geriau, tačiau reikia sugalvoti, kaip užlaikyti grupes. Taip pat turėjome iššūkį su norvegais, su kuriais dirbome dvejus metus ir buvo labai sunku, tačiau jau matome, kad skaičiai po truputį gerėja“,– kalbėjo pašnekovė.