„Šiuo metu ugniagesio mėnesinis darbo užmokestis yra apie 600 eurų per mėnesį. Tiek per mėnesį uždirba pareigūnai, kurie ne taip seniai kiaurais tarnybiniais batais ir pirštinėmis neskaičiavo savo tarnybos laiko gesindami Alytuje degančias padangas. Papildomų 9 mln. eurų reikalavome tam, kad kitais metais uždirbtumėm bent 850 eurų.

Deja, Vyriausybė mūsų neišgirdo, o Seime šiam sprendimui pritrūko vieno balso. Todėl dabar Prezidentas ir jo veto yra mūsų vienintelė galimybė.

Juolab kad šalies vadovas daug kalba apie tai, kad jis pasirengęs tapti svarbių šaliai pokyčių garantu. Taip pat apie gerovės valstybę visiems jos piliečiams. Pažiūrėsime, ar į tą visų kategoriją patenka ir ugniagesiai gelbėtojai”, - sako UGPS pirmininkas Saulius Džiautas.

UGPS taip pat siekia susitikti su Prezidentūros atstovais ir gyvai aptarti susidariusią padėtį.

„Valdančioji dauguma ciniškai spjovė į dar kadencijos pradžioje ugniagesiams duotus ir parašais patvirtintus įsipareigojimus, o į teisėtus mūsų reikalavimus vykdyti šiuos įsipareigojimus politikai numoja ranka. Premjeras mums žadėjo, kad 2020 m. pareigūnai uždirbs ne mažiau kaip 1000 eurų, tačiau mes negalime išsireikalauti ir mažesnės sumos. Ne už gražias akis, o už sunkų darbą kartais sunkiai įsivaizduojamomis sąlygomis, gelbstint Lietuvos žmonių gyvybes ir sveikatą”, - pabrėžia S. Džiautas.

UGPS priklauso Nacionaliniam pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimui.