Sinoptikų prognozės ateinančioms dienoms tikrai ne optimistinės. Šilumos rekordus viršijantis gruodis toks bus ir per Kalėdas, o per Kūčias sulauksime ir stipraus lietaus.

„Kalėdos bus lietingos, debesuotos, bet šiltos, – LNK teigė sinoptikas Tadas Kantautas. – Visa Kūčių para bus gana lietinga, ypač rytiniuose šalies rajonuose.“

Naktį prieš Kūčių dieną bus apie 2-6 laipsniai šilumos, o dieną – 3-7 laipsniai.

„Kalėdų diena irgi bus debesuota, su lietumi, tačiau lietūs bus negausūs, silpni“, – įvardijo T. Kantautas.

Laukiantiems sniego teks nusivilti – jo nebus. Panašu, kad klimato atšilimas diktuoja orus ir Lietuvoje, tad braškančios nuo sniego tvoros ir pusnys lieka tik atmintyje.

Vis dėlto, vilniečiai tikisi kalėdinio stebuklo. „Dar Kalėdų nesulaukėme, gal ateis ir sniego“, – tvirtino LNK pašnekovas.

„Ką padarysi, susitaikysime, lauksime geresnės žiemos“, – teigė prekiautoja Vilniaus kalėdiniame miestelyje.

Tačiau iki Naujųjų metų orai pasikeis ir primins žiemiškus. „Panašu, kad savaitgalį atkeliaus šiek tiek žiemiškesni orai, – kalbėjo T. Kantautas ir pridūrė, kad naktimis temperatūra turėtų nukristi žemiau nulio. – O dienomis bus maždaug 0 laipsnių. Bus kritulių, įsivyraus šlapdriba, sniegas.“

O kaip atrodys paskutinė šių metų naktis, kai pasitiksime Naujuosius metus? Sinoptikas teigia, kad visko gali būti, tad prognozuoti dar anksti.

Beje, nors sniego – nė kruopos, šventinės nuotaikos tai negadina. LNK kalbinti vilniečiai tvirtino: „Jeigu Kalėdos yra širdyje, tai jos visada bus Kalėdos. Nepraraskime vilties, tikėjimo ir viskas bus gerai“.

Orų anomalijos jau nebestebina ir sinoptikų, kurie praėjusį trečiadienį fiksavo šilumos rekordą. T. Kantautas taip pat tvirtino, kad matyt šiltėjimo tendencija.