„Reikėtų galvoti, koks (Seimo rinkimų – BNS) sąrašas būtų stiprus. Bet padaryti ne šiaip asmenybių rinkinį, o iš tikrųjų rimtai svarstyti, kokiais kriterijais remiantis galima sukviesti būrį žmonių, kurie, išrinkus juos į Seimą, nelakstytų nuo vieno kėdės prie kitos, demonstruodami savo egoizmą ir beprincipį prisitaikėliškumą. Gal pavyktų suburti ir plačią koaliciją“, – sakė politikas.

Jis tvirtino dar nesąs apsisprendęs, ar pats kandidatuos į parlamentą.

„Jei imsiuosi veiklos tarptautinėje organizacijoje, turėsiu tai derinti ir su ja. Bet jei reikia mano autoriteto, įvaizdžio, žinių, patirties, išmanymo, ko dabar turiu daugiau nei per praėjusius rinkimus, – gerai. Esu pajėgus spręsti labai sudėtingus Lietuvos ūkio, finansų, socialinius reikalus, žinau gana daug mechanizmų, kuriuos būtų vertinga pritaikyti“, – teigė V. Andriukaitis.

„Juokauju, kad kaip 2000 metais Seimo rinkimuose buvo Algirdo Brazausko socialdemokratinė koaicija, nors jo sąraše nebuvo, bet jis vedė į rinkimus, tad jei dabar būtų Europos komisaro Vytenio Andriukaičio koalicija – jungtinės pajėgos, kurios galėtų paimti didesnę dalį rinkėjų ir užtikrinti stabilesnę valstybės raidą, kodėl ne. Kaip bebūtų, dėsiu visas pastangas, kad socialdemokratų partijos programa, diskusijos, partijos bičiulių ugdymas būtų kuo gilesni“, – sakė jis.

V. Andriukaitis 2014–2019 metais ėjo Europos Sąjungos komisaro, atsakingo už sveikatą ir maisto saugą, pareigas.

Seimo rinkimai vyks 2020 metų spalį.