„Aš nežinau, mes negeriam. [...] Taip, šampano šiandien išgėrėm. [...] Šampanas ne alkoholis“, – LNK žurnalistei pasakojo Gediminas Kirkilas.

Reportaže teigiama, kad iš anksto Kalėdas švenčiantis G. Kirkilas su kompanija buvo užfiksuotas pietų metu – 12 valandą 30 minučių.

Paklaustas, kokia proga šampanas atsidūrė Seime, G. Kirkilas atsakė švenčiantis paskutinįjį Seimo posėdį.

Vos į valdžią atėję „valstiečiai“ 2016 metais uždraudė įsinešti alkoholio į Seimą. Tai patvirtinta Seimo valdybos sprendimu.

Paklaustas, kaip įsinešė alkoholio į Seimą, G. Kirkilas atsakė, kad „paprastai“. Seimo narys taip pat minėjo, kad tai vyksta jau ne pirmą kartą.

Penktadienį Europos reikalų komitete lankėsi eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Paskui jis iš Seimo išėjo, tačiau komitetas liko užsidaręs komiteto pirmininko G. Kirkilo kabinete. Žurnalistai G. Kirkilą norėjo pakalbinti apie V. Sinkevičiaus vizitą.

Kadangi teko ilgai laukti, žurnalistai užsuko į kabinetą paklausti, kada pasirodys G. Kirkilas. Tada ir pastebėta, kad kabinete kilnojamos taurės.

Žurnalistams užsiminus apie dar nuo 2016 metų galiojančias taisykles, G. Kirkilas tikino, kad apie tai nieko nežino – darbą baigė ir pažymėjo šampano taure.

„Po taurę“, – į klausimą, kiek išgėrė atsakė Seimo narys. Į kabinetą Seimo narys žurnalistų įsileisti nepanoro.

Iš kabineto vėliau išėjęs kitas Seimo narys Audronius Ažubalis žurnalistams komentavo taip pat nenoriai ir žurnalistės klausė, iš kur ši žinanti, kad kabinete buvo vartojamas alkoholis. Šiai atsakius, kad Kirkilas pasakė, Seimo narys komentavo: „Kirkilas tegul sako, aš taip nesakau“.

„Man tai atrodo panašu į menkaverčio lygio interviu“, – sakė A. Ažubalis.

Kita kabinete užklupta Seimo narė Virginija Vingrienė teigė norinti pasisakyti apie savartynų mokestį, o apie alkoholio vartojimą nieko nežinanti.

Kol žurnalistai ėmė interviu iš „valstietės“ V. Vingrienės, kiti komiteto nariai išsilakstė per kitą koridoriaus pusę. Kabinete liko tik švilpaujantys vėjai tiesiogine to žodžio prasme, nes langai atidari. Referentė sakė, kad patalpas nusprendė išvėdinti ne dėl alkoholio tvaiko.

Kitų kabinete Seimo narių pasakojimai taip pat išsiskyrė. Kol liberalas Gintaras Vaičekauskas klausė, apie kokį alkoholį kalba, konservatorius Kęstutis Masiulis teigė, kad kabinete šampano buvo.

„Aš tikrai nematau jokios problemos“, – teigė Kęstutis Masiulis.

Seimo Etikos ir procedūrų komiteto pirmininkas Antanas Matulas teigė, kad alkoholio į Seimą įsinešti negalima, tačiau apsauga tikrinti Seimo narių negalinti. Tai reiškia, kad draudimas galioja tiems, kurie nėra Seimo nariai.