Anot sinoptikės, gruodis buvo labai apniuręs ir gana nežiemiškas, tačiau istorijoje būta įvairių rekordų – tiek šalčio, tiek šilumos.

Orai

„Sekmadienis turėtų būti gana lietingas, kai kur sekmadienį sulauksime net labai stipraus lietaus. Galbūt tik kur nors Žemaitijoje, pajūryje, pavyks išvengti lietaus, arba bus tik dulksnelė“, – pabrėžė sinoptikė.

Vietomis tvyros rūkas. Dvelks silpnas, nepastovios krypties vėjas. Temperatūra beveik nebekris ir svyruos apie 2-6 laipsnius šilumos.

Vėjas išliks silpnas nepastovios krypties. Vietomis išliks rūko tikimybė. Temperatūra įdienojus pakils iki 3-7 laipsnių šilumos.

Pagal dabartinius duomenis pirmadienį, per šv. Kūčias bei Kalėdas orai bus panašūs. Dangus daugiausia bus debesuotas, vienomis dienomis daugiau, kitomis – mažiau, palis. Temperatūra naktimis svyruos apie 1-5, dienomis apie 3-6 laipsnius šilumos. Vėjas išliks nestiprus.

Izolda Marcinonienė

„Galime pasidžiaugti tik tuo, kad Kūčių vakaras tikrai bus labai šiltas, nors ir lietingas“, – apgailestavo I.Marcinonienė.

„Pirmoji Kalėdų diena turėtų būti visai nebloga, lietaus bus mažiau, bet turbūt debesuota, debesų marška bus prislėgusi orą. Šils iki 7 laipsnių šilumos. Antroje savaitės pusėje jau pabandys įsiskverbti šaltukas, nes visas sūkurys atkeliauja Estijos link, pasisuka į mus šaltesne puse.

Naktimis sulauksime šlapdirbos, dieną sulauksime mišraus lietaus, tačiau negali pasakyti, kad toks oras būdingas žiemai, labiau lapkričio pabaigai. Jokių šalčio plūstelėjimų nebus, bet vėjai atsisuks iš šiaurės pusės“, – DELFI laidoje sakė sinoptikė.